Bibliotheekpunt Vessem

BIBLIOTHEEKPUNT VESSEM

Wij zijn een onderdeel van de bibliotheek De Kempen. We zijn trots dat we een eigen bibliotheek hebben. Alle vrijwilligers werken met veel enthousiasme elke week in de bibliotheek. U bent op openingstijden altijd welkom om even binnen te lopen. Dit jaar gaan we extra activiteiten ontwikkelen voor de kinderen en de ouders. Dit zal in de weekbert vermeld worden.


OPENINGSTIJDEN
Op maandag zijn we geopend van 8.30 uur tot en met  10.00 uur en ‘s middags van 13.30 uur tot 15.00 uur. Locatie: ingang van de onderbouw, eerste lokaal aan de rechter kant.


UITLENEN/INLEVEREN

Alle leerlingen kunnen met hun pas boeken lenen in het bibliotheekpunt op school en  alle andere vestgingen van bibliotheek De Kempen.

De leerlingen mogen maximaal 3 boeken  tegelijk lenen op de bibliotheek op school. Ze kunnen dit verder aanvullen met materialen uit de andere vestigingen. Per pas is het maximale aantal exemplaren dat men mag lenen 15.

Ze mogen de boeken 3 weken lenen. Verlengen kan bij de bibliotheekmedewerkers of thuis via internet. (Een korte handleiding vind u onderaan dit artikel). Om de boeken zoveel mogelijk te kunnen laten rouleren, willen we iedereen wel verzoeken om de boeken zoveel mogelijk binnen 3 weken in te leveren.

Als de boeken per ongeluk langer in bezit van de leerling zijn, dan wordt er in de bibliotheek op school geen boete gerekend. Let op! Dit geldt alleen voor boeken die worden ingeleverd of verlengd op een school!

U kunt de boeken verlengen via internet. Als de uitleentermijn verstreken is en u verlengt via het internet of in een vestiging (bv. Eersel), dus niet in de bibliotheek op school, dan wordt er wel te laat geld geregistreerd.

Boeken die de kinderen op school lenen, kunnen alleen op school worden ingeleverd!

Als er een boek ingeleverd wordt dat beschadigd is, wordt er melding gedaan bij bibliotheek de Kempen. Zij bekijken of er wel/geen rekening hiervoor gestuurd wordt naar de desbetreffende ouders/verzorgers. Hetzelfde geldt voor boeken die verloren raken. 

Hoe kunt u verlengen via internet?
Om gebruik te maken van dit online gemak, logt u eerst in:

• Surf naar www.bibliotheekdekempen.nl

• Log in via Inloggen (rechtsboven in beeld).

• U komt op de pagina Aanmelden. Vul uw gebruikersnaam in (vindbaar op uw lenerspas.

Heeft u een paars pasje: rechtsonder. Heeft u een grijs met wit pasje: midden onder).

• Vul uw wachtwoord in (standaard de dag en de maand van uw geboortedatum,

bijv. 0602 voor 6 februari).

• Klik op aanmelden. U komt nu in Mijn Menu.

Mijn Menu > Verlengen

• Klik op Wat heb ik thuis?

• Alle materialen die verlengd kunnen worden, zijn aangevinkt.

Wilt u alles verlengen? Klik op Verleng aangevinkte materialen.

• Er verschijnt een overzicht van de materialen die verlengd zijn tot de bijbehorende

datum. Verlengen kan twee keer, tenzij de materialen al gereserveerd zijn.

 


MEDEWERKERS
Het team bestaat momenteel uit  7 vrijwilligers: Monique Neutkens (bibliotheekcoördinator: p.neutkens@upcmail.nl), Jeanette Bolle, Peter Schoenmakers, Monique Vermeulen, Monique  van Helvoirt, Lonneke Adriaans, Suzanne Langermans en Kim de Laat. En Germa Buijvoets is contactpersoon vanuit de school.

Mocht U interesse hebben om ons team te komen versterken, dan kun je altijd 1 van de vrijwilligers aanspreken of op maandag binnenlopen. In de praktijk komt het erop neer dat je als vrijwilliger ongeveer 2 keer per maand een ochtend of een middag ingezet wordt. Dit kan ook meer of minder. Je kunt je zelf aangeven wat je zelf wilt.


EXTRA ACTIVITEITEN

Een paar keer per jaar hebben wij extra activiteiten tijdens of na schooltijd, zoals voorleeskwartiertje; activiteiten rondom thema’s. Kijk hiervoor regelmatig op site van de school, onder het kopje “bibliotheek”.


SOORT BOEKEN

Om het lenen voor iedereen duidelijk te maken staat op de rug van het boek een icoontje. Daaraan kun je zien wat voor soort boek het is. Vind je een bepaald soort boek leuk, of wil je juist wel eens een ander  soort boek lenen, dan kun je met behulp van de icoontjes op zoek naar je boek.