Groep 2/3

GROEP 2/3

Voor foto's van groep 2/3 klik hier:
  

 

Voor info uit andere groepen:   

Contact met leerkrachten: emailadressen klik hier 

Interessante links: klik hier 

Woensdag 8 november 2017.

De afgelopen hebben zijn we weer druk in de weer geweest met het thema. We gaan bouwtekeningen na bouwen, maar ook zelf tekenen. We hebben allemaal een huisgemaakt met stift en die ingekleurd met ecoline en dat ziet er fantastisch uit. Daarnaast hebben we van bijna alle kinderen een foto van hun huis en hebben we in de aula onze eigen straat daarvan gemaakt. We zijn de laatste dagen bezig met de getallen tot en met 20 en de buurgetallen. Voor de kinderen van groep 3 maken we het nog een stukje lastiger, die hebben zelfs kennis gemaakt met de echte huisnummers en dat deze anders zijn ingedeeld dan zoals ze op de getallenlijn staan.

Verder hebben de kinderen van groep 3 de eerste fase , sommen tot en met 10, achter de rug en is het belangrijk dat we deze gaan automatiseren. Thuis zou het fijn zijn als daarmee geoefend wordt bijvoorbeeld via de site: http://oefensite.rendierhof.nl/online/auto3/index.html. 

Deze week staat ook de herfstsignalering van taal op de planning. We nemen dan de woorden van kern 3 af en daarnaast ook nog enekele andere korte taaltoetsen.

Onze knutselkast is weer leeg aan het raken, we willen graag nieuwe kleine doosjes hebben.

Tot volgende week

Woensdag 1 november 2017.

De afgelopen dagen hebben we hard gewerkt. Gister hebben we het thema Bouwen geopend door middel van een toneelstukje van Klus en Klus die samen een huis gingen bouwen. Natuurlijk liep dat op niets uit en was het maar goed dat de opzichter en de architect aanwezig waren om het bouwproces te begeleiden. daarna hebben we samen met de kinderen een woordveld gemaakt over bouwen en zijn ze zelf ook aan het bouwen gegaan.

We zijn in de bouwhoek druk aan het nabouwen, bouwtekeningen maken en natuurlijk aan het metselen. Ook met de kleine blokjes proberen we een juis te bouwen of een molen of een ander gebouw. 

Daarnaast zijn de kinderen van groep 2 ook met hamertje tik aan de gang om daat iets moois mee maken wat past binnen het thema.

De kinderen van groep 3 zijn begonnen aan kern 3 van Taal en blok 3 van rekenen. De woorden die ze in dit blok krijgen zijn; doos, poes, koek, ijs en zeep. We zijn begonnen met wekelijks enkele dictees, waarin we de kinderen korte woordjes laten schrijven met de letters die we tot nu toe hebben gehad. Dit is ook een leuke oefening om thuis met uw kind te doen. Met rekenen zijn we begonnen met het tellen tot en met 20. Zowel erbij als eraf sommen. Nog niet alle kinderen beheersen de getallen tot en met 20, ook deze kunnen geoefend worden bijv met Rekentuin.

Verder staat deze week de letter M centraal. Leuk dat al enkele kinderen materialen hebben meegenomen voor de letterkast.

Tot volgende week....

Woensdag 11 oktober 2017.

Deze week hebben we een kijkje genomen aan de binnenkant van ons lijf. We hebben een skelet in de klas hangen en een anatomie pop. De kinderen vinden het ontzettend interessant om te zien wat er allemaal in ons lijf te zien is. Helaas is deze week de laatste week van het thema. De materialen die de kinderen hebben meegenomen en hebben gemaakt gaan vrijdag mee naar huis toe. Het zou fijn zijn als ze vrijdag een plastictas meenemen om daar de materialen in mee te nemen.

Groep 2 heeft deze week de eerste toetsen gehad. Dit zijn de taaltoetsen waarin we hebben gekeken naar een stukje letterkennis, analyse en synthese. In Parnassys zijn deze uitslagen verwerkt dus ook voor jullie in te zien.

Groep 3 heeft in kern 2 de woorden teen, een, neus, buik en oog geleerd. Met het rekenen ligt de nadruk op sommen tot en met 10 en het splitsen van de getallen tot en met de 10.

We merken dat sommige kinderen toe zijn aan een weekje rust en dat begrijpen we maar al te goed. want wat hebben alle kinderen deze eerste periode hard gewerkt. Wij zijn daarom ook zeet trot op alle kinderen van onze groep.

Fijne vakantie alvast......

Woensdag 27 september 2017.

Deze week zijn we verder gegaan met het thema. We hebben gekeken naar elkaars foto en bij sommige kinderen was het niet te raden wie er nou eigenlijk op de babyfoto stond. Vadaag zijn we naar de buitenkant van ons lijf aan het kijken geweest, we hebben Bart over getrokken en de kinderen van groep 2 hebben hem ingekleurd en een gezicht gegeven. De kinderen van groep 3 hebben de woordjes bij het lichaam geschreven.

Groep 2 heeft als weektaak gekregen om zichzelf te knutselen en dat lukt ze enorm goed. Zelfs aan de wimpers wordt gedacht. In de bouwhoek hebben ze de opdracht om een slaapkamer te maken en als derde weektaak kiezen ze een taalspel uit.

Groep 3 heeft een start gemaakt aan kern 2. De woorden teen en een zijn aangeboden. Als het goed is hebben alle ouders van groep 3 de woorden van veilig en vlot per mail gekregen zodat er thuis ook , het liefst dagelijks, geoefend kan worden. Met rekenen zijn we gestart met blok 2. Gister hebben we kennis gemaakt met het splitsen van getallen. Best lastig, maar dit zullen we het komende blok nog met veel regelmaat oefenen.

Tot volgende week...

Woensdag 20 september 2017.

Deze week zijn we volop bezig met het thema 'Dit ben ik, wie ben jij?' de meeste kinderen hebben al een bayfoto meegenomen en ze hangen al op in de klas. De kinderen hebben elkaar al bekeken op de foto's maar mochten nog niet vertellen wie wie is. Het zou fijn zijn als alle kinderen die nog geen foto bij zich hebben dit deze week nog doen. Vandaag zijn we gestart met het eerste thema van Blink dat past bij ons thema in de klas. We hebben het over vroeger gehad en over wat geschiedenis is. Kinderen mogen spullen meenemen die van vroeger zijn.

Groep 2 is druk bezig met de letters i en k. Er zijn al materialen mee naar school toe gekomen die beginnen met een van deze letters of waar de letter in zit. Ze hebben allemaal een weektaak dat te maken heeft met ik....

Groep 3 heeft vandaag de toets van rekenen gehad, de uitslagen staan zo snel mogelijk in Parnassys. Morgen zal de toets van taal worden afgenomen, ook deze zal in parnassys komen te staan. Alle kinderen hebben een tijdje geleden de woordrijtjes mee naar huis gekregen; deze zijn om thuis samen met een ouder te gaan oefenen. Om het lees en rekenonderwijs een keer toetelichten voor de ouders die daar behoefte aan hebben zullen wij een datum prikken en dan een korte uitleg over geven zodat u weet wat u thuis met uw kind kan/ moet doen.

Vrijdag 22 september gaan we op schoolreisje en daar hebben we heel veel zin in!! Denkt u aan reserve kleding (plastic zak), fruit, lunchpakket en drinken?

Tot volgende week....

Woensdag 13 september 2017.

Deze week zijn we begonnen met het eerste thema: dit ben ik!! Vandaag hebben we gekeken naar het foto album van de juf. We willen graag van elk kind een babyfoto hebben om te kijken of we elkaar nog herkennen in die foto. Het zou fijn als iedereen deze week een foto van zichzelf als baby/ peuter mee kan nemen. 

Het hoekenwerk is ook weer van start gegaan, we maken allemaal de verjaardagskalender.

De kinderen van groep 2 zijn daarnaast ook bezig met een ik boekje. De letter i staat centraal de komende weken dus de kinderen mogen thuis weer gaan speuren naar woorden waar de i inzit.

De kinderen van groep 3 hebben het woord sok en aan geleerd. Deze week zijn ze ook gestart met het lezen van woorden in het veilig en vlot boekje. Alle kinderen krijgen vandaag een kopie mee naar huis om thuis iedere dag te oefenen ( hardop, samen met een van de ouders). Mocht dit voor u niet duidelijk zijn wat de bedoeling is, loop dan gerust even binnen.

Met rekenen zijn we gestart met de eraf sommen; das best lastig en even wennen. Volgende week staat de eerste rekentoets al op de planning. In Parnassys zijn alle methode toetsen te zien die uw kind maakt gedurende het jaar.

tot volgende week...

Woensdag 6 september 2017.

Deze week merken we dat de kinderen al goed gewend zijn aan de nieuwe groepssamenstelling. We zijn dan ook zeer trots op ze dat ze het zo goed doen.

Iedere dag starten we met een les van de vreedzame school. Zo hebben we geleerd om complimenten te geven, een eigen mening te hebben en stop houd op  te zeggen. Deze week staat centraal om te praten met je maatjesstem, zodat we geen last hebben van elkaar.

De kinderen van groep 3 hebben ondertussen de woordjes: ik maan roos en vis geleerd. Daarnaast hebben ze kennis gemaakt met het programma Zoem op de computer. We proberen alle kinderen iedere dag met dit programma te laten werken. Met het rekenen zijn we bezig met het maken van erbij sommen tot en met 5. En dat kunnen ze al heel goed. Volgende week gaan de kinderen die afgelopen jaar hebben deelgenomen aan Bouw! daar ook weer mee starten.

De kleuters hebben deze week nog een vrije week; ze mogen zelf kiezen wat ze gaan doen. Ze zijn heerlijk aan het knutselen met kosteloos materiaal, dus we kunnen nog wel wat doosjes  e.d. gebruiken. Volgende week gaan we aan de slag met de taakjes.

Tot volgende week...

Woensdag 30 augustus 2017.

Het schooljaar is weer begonnen en we zijn dit jaar gestart met groep 2/3. Dit jaar hebben we 2 klaslokalen. We starten iedere ochtend gezamelijk in de kring, daarnaast hebben we dagelijks nog meer gezamelijke activiteiten zoals bijv. de taalkring, vreedzame school, hoekenwerk, de gym rekenactiviteiten e.d. Deze week zijn we nog ontdekkend bezig; wat is er allemaal te doen in de groepen en voor de kinderen van groep 2 is het interressant om te zien wat de kinderen van groep 3 aan het doen zijn.

Vandaag hebben we gegymd in de gymzaal en hebben we les gehad van juf Benthe. Voor sommige kinderen was het even een spannend moment, maar eenmaal bezig bewogen ze vrij rond.

De informatieavond van groep 1/2/3 is gepland op dinsdag 19 september, van 19.30-20.30 uur. We hopen dat alle ouders hierbij aanwezig zullen zijn.

Tot volgende week....

Beste ouders/verzorgers van leerlingen uit groep 3,

Dit schooljaar is uw kind in groep 3 gestart. Wellicht heeft u wel eens van Click Sport gehoord. Click Sport is het naschoolse sportprogramma dat plaatsvindt in de gemeenten Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden van 16.00 uur tot 17.00 uur op maandag, dinsdag en donderdag. Hier mag uw kind vanaf nu aan meedoen. Het doel van Click Sport is om kinderen, in een veilige omgeving en onder begeleiding van de door hun bekende gymleerkracht, samen met anderen, plezier te hebben in spelend sporten. Zo leren zij veel nieuwe sporten en gaan we ook kijken welke sporten uw kind allemaal kan doen in uw buurt.

Per schooljaar organiseert Click Sport vier periodes van acht weken. Voor een nieuwe periode krijgt ieder kind uit groep 3 tot en met 8 via school een Click Magazine mee naar huis. In dit magazine staat het sportaanbod beschreven per Click periode. Je kunt daarbij kiezen uit Click Sport pakketten. Elk pakket mag gekozen worden, waarbij u niet verbonden bent aan de gemeente waarin u woont.

Als uw kind mee wil doen aan Click Sport, vul dan op de volgende website het inschrijfformulier in: www.clicksport.nl. De kosten om deel te nemen zijn €15,- per persoon voor een hele periode. Dit bedrag dient contant gepast betaald te worden op de eerste Click bijeenkomst. Op deze zelfde dag krijgt u een schema waarop staat welke activiteiten plaatsvinden, inclusief data en locaties.

We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben.

Indien u vragen heeft kunt u terecht bij:

Gemeente Eersel

Anne Roos

Email: aroos@kempenkind.nl

Telefoonnummer: 06-54343587

Kleuter Click in alle drie de gemeentes

Benthe Schoenmakers

Email:bschoenmakers@kempenkind.nl

Telefoonnummer: 06-23323802

 

Met vriendelijke groet,

Coördinatoren Click Sport

Joris Klerks, Anne Roos, Benthe Schoenmakers en Roy Vissers