Groep 4/5

 

GROEP 4/5
Voor foto's van groep 4/5, klik hier: 

 Voor info uit andere groepen:   

Spellingafspraken groep 4/5 --> Spellingmaatje

 

Blok 3:

Groep 4 :

5 : schroef.   3 : wolf 4  struik.  6 slang .   7 : fiets

herhaling : 2a : slak,  2b : staart 

Groep 5 : 

21 : dertig 20 : mollen.  16a : specht16 :lachen. 

Herhaling : 12: eend13a: muisje. 14a: zwarte mieren. 

 

Contact met leerkrachten: emailadressen klik hier 

Interessante links: klik hier

17-11-17

Aanstaande dinsdag hebben de kinderen dictee van blok 3.

De kinderen hebben van rekenen vandaag maatwerk meegekregen. Ze kunnen dus alvast oefenen voor de toets. Hiermee starten we waarschijnlijk volgende week maandag of dinsdag.

15-11-2017 

 OP www.onlineklas.nl kunnen de kinderen allerlei sommen oefenen. Tafels, erbij, eraf. Eerst zorgen dat de sommen vlot tot de 10 gemaakt kunnen worden, daarna door naar de 20. Dit geldt niet voor de tafels natuurlijk. De kinderen weten hoe ze hier in kunnen komen en waar ze alles kunnen vinden. Vrijdag toetsen we in groep 4 de tafels van 5. Enkele kinderen moeten alle tafels nog oefenen. Het is belangrijk dat de kinderen deze tafels beheersen. Het is voor hun rekengemak.

Groep 5 heeft de toets van het thema gemaakt. Dit punt telt nog mee voor het rapport.

De gesprekken over het rapport van uw kind zijn klaar. Vrijdag worden deze opengezet in Parnassys.. Zou u ze door willen lezen, voordat u op gesprek komt ?

We gaan langzaamaan ons voorbereiden op de komst van de Sint. Er zijn cadeautjes aangespoeld. Wellicht vinden wij er ook nog in de Beerze. We zullen zien.

08-11-2017

Het thema over de ridders en de monniken is afgesloten> We hebben als afsluiting een reisgids gemaakt voor de Vikingen ! Groep 5 heeft maandag de toets hierover. Alle spullen om  te leren zijn mee naar huis gegaan. Deze week hebben we het in de klas gehad over omgaan met elkaar. Wat is fijn en wat is niet fijn. Dat je niet altijd alles hoeft te zeggen wat je denkt en dat de manier waarop je iets zegt , heel belangrijk is. Soms kan iemand boos overkomen of soms te lief ( terwijl je iets niet leuk vindt ). We moeten duidelijk aangeven wat je gevoel is en dat op een respectabele manier.

Vandaag hebben we de taaltoets van blok 2 afgenomen. Deze kan nog net meetellen voor het rapport.

Vrijdag toetsen we de tafel van 4.

01-11-2017

05-11 vrijdag gaan we weer de tafeltoetsen afnemen.

Het thema deze periode is ridders en monniken. De kinderen zijn door de juf tot ridder geslagen. Wat een helden !!!!

Ze zijn ook bezig met een kasteel maken.

Vandaag ronden we de rekentoets van blok 2  af.

 

27-10-2017

Heeft u gedacht aan het inleveren van de briefjes voor de communie ?? Vandaag was de laatste dag en er is geen enkel briefje binnengekomen. Wilt u ze uiterlijk maandag inleveren ?

 

 

26-10-2017

Vandaag hebben we de veiligheidsthermometer afgenomen. We gaan deze met de kinderen binnenkort bespreken.

Morgen hebben we het dictee van blok 2. ( groep 4) En volgende week vrijdag, 3 oktober, toetsen we de tafel van 3. Daarna willen we iedere week een tafel toetsen. Wilt u thuis de tafels met ze oefenen ? Niet alleen tafel van 3 of 4 maar ook die van 1 en 2. Ze vergeten ze nogal snel.

Groep 5 toetsen we volgende week vrijdag die tafel waar ze zelf aan toe zijn.Ze mogen het zelf aangeven. De lossen . tafel( . x 8 = 24 ) of  alle tafels al binnen 5 minuten. Er gaan al 3 kinderen voor de deelsommen binnen 5 minuten.

Vrijdag 27 oktober is juf Anneke er niet. Ze heeft een cursus. 

Maandag 30 oktober hebben we de toets verkeer.

 

12-10-2018

Na de vakantie heeft groep5 op donderdag het dictee van blok 2 en groep 4 heeft dat op vrijdag.

De week daarna hebben we de rekentoetsen van blok 2. Maatwerk is vandaag mee naar huis gegeven.

 

11-10-2018

U kunt de foto's van het rekencircuit  op de site vinden, dit keer hebben we het in de klas gehouden. Ook vindt u foto's van de Kahoot quiz die Jill van de bibliotheek met ons kwam doen ivm de boekpromotie.

Morgen hebben we de voorleeswedstrijd. Sanne en Kiki gaan ons vertegenwoordigen. Wij hopen dat ze winnen natuurlijk.

vrijdag gaan we in groep 4 de tafel van 1 en de tafel van 2 toetsen.

Wij wensen u een hele fijne vakantie.

 

07-10-2017

Vrijdag 13 -10 gaan we de tafels afnemen:

Puntsommen van de tafel van 2 door elkaar, deze is voor groep 5.

En voor groep 4 toetsen we : tafel van 2 door elkaar.

10 sommen in 1 minuut.

Onze leeskampioenen die donderdag met de voorleeswedstrijd gaan meedoen zijn Sanne uit groep 5 en Kiki uit groep 4.

06-10-2017

Onze klassenouders, waar we weer heel blij mee zijn : De moeder van Jelle : Cateleine  Berkel en de moeder van Nova Liebregts : Ilse Hesselmans.

We hebben een rekencircuit gedaan : de tafel van 2. Het ging eigenlijk best wel goed bij de meesten. Oefent u thuis ook ? Op volgorde maar daarna ook door elkaar, van boven naar beneden en omgekeerd. Uw kind kent de leuke spelletjes.  Binnenkort vindt u de foto's op de site.

Verkeerstoets, thematoets en tempotoets rekenen gehad deze week.

De kinderen kunnen zich inschrijven voor een spreekbeurt ( gr 4) of een boekbespreking ( 5 ). Na de herfst vakantie 1 of 2 presentaties op maandag.

Vandaag is de voorleeswedstrijd in groep 4 en 5 . We krijgen dus 2 leeswinnaars.

 

27-09-2017

Maandag heeft groep 5 de verkeer toets. Het boekje is mee naar huis gegeven.

Dinsdag heeft groep 5 de toets van het thema. Het leerblad is ook mee naar huis gegeven. Afgelopen dagen hebben we schatkaarten gemaakt en routes gelopen. De kinderen ( en juffen ) hadden veel schatten gevonden. Foto's verschijnen zo spoedig mogelijk op deze site.

Morgen is de opening van de kinderboeken week.  We starten dus ook morgen met het oefenen van de voorleeswedstrijd. Groep 5 en groep 4 mogen beiden deelnemen. We oefenen ook volop met het liedje en het dansje. En we gaan de klas een beetje griezelig maken.

21-09-2017

De spelling toets is gemaakt. De kinderen hebben deze goed gemaakt. Volgende week verschijnen de afspraken voor blok 2.  De uitslagen verschijnen hopelijk tzt in Parnassys. We krijgen het nog niet geheel correct ingevoerd. De resultaten zullen op de toetsen geschreven worden.

We zijn nu ook met de rekentoetsen bezig. Blok 1 heeft 4 toetsen en is dus nogal omvangrijk.

De kinderen maken zich op voor hun schoolreisje, ze hebben er zin in.

Vanavond hebben we info avond van groep 4/5.  Tot vanavond.

13-09-2017

Er zijn nog steeds kinderen die hun gymspullen op woensdag niet bij zich hebben. Zou u hierop willen letten volgende week ? We hebben gym op maandag middag en woensdag.

Dinsdag 19-09 hebben we het eerste dictee van spelling. Blok 1.

Op woensdag of donderdag hebben we de eerste rekentoets. Blok 1. Er is voor het eerste blok geen maatwerk of meesterwerk. Wij geven dat meestal voor de toets mee naar huis, zodat u vooraf kunt zien wat er gevraagd wordt. U kunt dan eventueel met uw kind  de toets doornemen. Maar bij blok 1 is er dus geen maatwerk, de volgende blokken wel. Er worden voornamelijk sommen tot de 20 getoetst.

We zijn gestart met het thema : "handige plattegronden".

DVS starten we met blok 2. Bij eerste blok hebben we dagelijks de Vreedzame School gedaan. Nu behandelen we iedere week 1 les.

 

 

 

 

06-09-2017

Deze week (en vorige week) zijn we met de hele klas elke dag bezig geweest met De Vreedzame School (DVS). We hebben het gehad over de taken in de klas, over opstekers en afbrekers. We hebben het gehad over je eigen mening en argumenten. Over luisteren naar elkaar ( en daar ook iets mee doen) en over samenwerken. DVS doen we met alle kinderen samen, deze lessen worden dus niet gesplitst gegeven, dit doen we voor de groepsvorming die heel belangrijk is.

Tijdens de les over het samenwerken hebben we in twee of drietallen een hele mooie Tork gemaakt. Benieuwd wat een Tork is? Bekijk de foto's die bij onze groep staan en/ of kom gerust eens kijken naar de mooie werkstukken die op de gang hangen.

Deze week was een aantal kinderen hun gymkleding vergeten op de maandagmiddag en ook enkele schoenen waren erg krap. Kijkt u hier nog eens naar en helpt u uw kind nog even mee onthouden? Vanaf volgende week mogen de kinderen namelijk niet meer mee gymmen als ze (een gedeelte van) hun gymspullen zijn vergeten. Dit is een schoolafspraak en we willen ons hier graag aan houden, maar het zou wel jammer zijn als er kinderen zijn die daarom niet mee kunnen doen. 

Bovenaan deze pagina staan de spellingafspraken waar we mee bezig zijn. Voor de kinderen die thuis nog wat oefening nodig hebben kan dit handig zijn. In het spellingmaatje (daar kunt u op klikken, staat bij de spellingafspraken) staan alle afspraken zoals we die op school oefenen. Het is niet de bedoeling alleen de voorbeeldwoorden te oefenen die bij de afspraken staan. Het gaat om de afspraak. Het spellingmaatje kunt u ook uitprinten indien u dit handiger vindt. 

Deze week hebben we al veel in spelvorm gerekend. Bingo, onlineklas en het dobbelstenenspel.

Voor de kinderen van groep 5 die thuis nog willen/ moeten oefenen met de tafels is www.onllineklas.nl een prettige (gratis) site. Wanneer uw kind het antwoord binnen 3 a 4 seconcen weet, dan noemen we het geautomatiseerd. De kinderen weten hoe het werkt! Binnenkort starten we met wekelijkse tafeltoetsen in de klas.

Voor de kinderen van groep 4 is dit ook een fijne site om het automatiseren tot de 10 ( en 20) te oefenen/ automatiseren. Klik op gratis oefenen - kies rekenen- kies erbij en eraf - en vul in waar uw kind op moet oefenen. Het balonnenspel en het spel met de stopwatch zorgen voor de gerichtste oefening. Het is erg prettig voor de kinderen als ze erbij en eraf sommen tot de 10 al automatiseerd hebben. Wanneeer uw kind het antwoord binnen 3 a 4 seconden weet, dan noemen we het geautomatiseerd.

U heeft vast de datum van de informatieavond al genoteerd; donderdagavond 21 september. U bent van harte welkom!

Prettig weekend!

 

30-08-2017

We hebben allemaal een goede vakantie gehad en zijn dan ook weer goed van start gegaan.

De eerste jarige hebben we ook al weer gehad.

De verjaardagen vieren we dit jaar met groep 4/5 samen. Vanwege de organisatie doen we dat dan om 12.00 uur behalve op donderdag dan vieren we dit om 10.45 uur.

Gym hebben we op maandag middag en op woensdag ochtend. Bij blessures of ziekte graag een briefje meegeven.  Controleert u nog even de maat schoenen van uw kind ?