Groep 4/5

 

GROEP 4/5
Voor foto's van groep 4/5, klik hier: 

 

Voor info uit andere groepen:   

Spellingafspraken groep 4/5 --> Spellingmaatje

Blok 1 afspraken die aan bod komen :

Groep 4 :

1a:  haas / kip.   1b : poes.  2a : slak / hert.  

Groep 5 :

8: stripboek.   18 : molen.  19:  panda.

herhaling 15: meeuw.  16a: specht.  16b: lachen.  13a: muisje.  14a: zwarte mieren. 14b : gebak.

 

Contact met leerkrachten: emailadressen klik hier 

Interessante links: klik hier

 21-09-2017

De spelling toets is gemaakt. De kinderen hebben deze goed gemaakt. Volgende week verschijnen de afspraken voor blok 2.  De uitslagen verschijnen tzt in Parnassys. We krijgen het nog niet geheel correct ingevoerd.

We zijn nu ook met de rekentoetsen bezig. Blok 1 heeft 4 toetsen en is dus nogal omvangrijk.

De kinderen maken zich op voor hun schoolreisje, ze hebben er zin in.

Vanavond hebben we info avond van groep 4/5.  Tot vanavond.

13-09-2017

Er zijn nog steeds kinderen die hun gymspullen op woensdag niet bij zich hebben. Zou u hierop willen letten volgende week ? We hebben gym op maandag middag en woensdag.

Dinsdag 19-09 hebben we het eerste dictee van spelling. Blok 1.

Op woensdag of donderdag hebben we de eerste rekentoets. Blok 1. Er is voor het eerste blok geen maatwerk of meesterwerk. Wij geven dat meestal voor de toets mee naar huis, zodat u vooraf kunt zien wat er gevraagd wordt. U kunt dan eventueel met uw kind  de toets doornemen. Maar bij blok 1 is er dus geen maatwerk, de volgende blokken wel. Er worden voornamelijk sommen tot de 20 getoetst.

We zijn gestart met het thema : "handige plattegronden".

DVS starten we met blok 2. Bij eerste blok hebben we dagelijks de Vreedzame School gedaan. Nu behandelen we iedere week 1 les.

 

 

 

 

06-09-2017

Deze week (en vorige week) zijn we met de hele klas elke dag bezig geweest met De Vreedzame School (DVS). We hebben het gehad over de taken in de klas, over opstekers en afbrekers. We hebben het gehad over je eigen mening en argumenten. Over luisteren naar elkaar ( en daar ook iets mee doen) en over samenwerken. DVS doen we met alle kinderen samen, deze lessen worden dus niet gesplitst gegeven, dit doen we voor de groepsvorming die heel belangrijk is.

Tijdens de les over het samenwerken hebben we in twee of drietallen een hele mooie Tork gemaakt. Benieuwd wat een Tork is? Bekijk de foto's die bij onze groep staan en/ of kom gerust eens kijken naar de mooie werkstukken die op de gang hangen.

Deze week was een aantal kinderen hun gymkleding vergeten op de maandagmiddag en ook enkele schoenen waren erg krap. Kijkt u hier nog eens naar en helpt u uw kind nog even mee onthouden? Vanaf volgende week mogen de kinderen namelijk niet meer mee gymmen als ze (een gedeelte van) hun gymspullen zijn vergeten. Dit is een schoolafspraak en we willen ons hier graag aan houden, maar het zou wel jammer zijn als er kinderen zijn die daarom niet mee kunnen doen. 

Bovenaan deze pagina staan de spellingafspraken waar we mee bezig zijn. Voor de kinderen die thuis nog wat oefening nodig hebben kan dit handig zijn. In het spellingmaatje (daar kunt u op klikken, staat bij de spellingafspraken) staan alle afspraken zoals we die op school oefenen. Het is niet de bedoeling alleen de voorbeeldwoorden te oefenen die bij de afspraken staan. Het gaat om de afspraak. Het spellingmaatje kunt u ook uitprinten indien u dit handiger vindt. 

Deze week hebben we al veel in spelvorm gerekend. Bingo, onlineklas en het dobbelstenenspel.

Voor de kinderen van groep 5 die thuis nog willen/ moeten oefenen met de tafels is www.onllineklas.nl een prettige (gratis) site. Wanneer uw kind het antwoord binnen 3 a 4 seconcen weet, dan noemen we het geautomatiseerd. De kinderen weten hoe het werkt! Binnenkort starten we met wekelijkse tafeltoetsen in de klas.

Voor de kinderen van groep 4 is dit ook een fijne site om het automatiseren tot de 10 ( en 20) te oefenen/ automatiseren. Klik op gratis oefenen - kies rekenen- kies erbij en eraf - en vul in waar uw kind op moet oefenen. Het balonnenspel en het spel met de stopwatch zorgen voor de gerichtste oefening. Het is erg prettig voor de kinderen als ze erbij en eraf sommen tot de 10 al automatiseerd hebben. Wanneeer uw kind het antwoord binnen 3 a 4 seconden weet, dan noemen we het geautomatiseerd.

U heeft vast de datum van de informatieavond al genoteerd; donderdagavond 21 september. U bent van harte welkom!

Prettig weekend!

 

30-08-2017

We hebben allemaal een goede vakantie gehad en zijn dan ook weer goed van start gegaan.

De eerste jarige hebben we ook al weer gehad.

De verjaardagen vieren we dit jaar met groep 4/5 samen. Vanwege de organisatie doen we dat dan om 12.00 uur behalve op donderdag dan vieren we dit om 10.45 uur.

Gym hebben we op maandag middag en op woensdag ochtend. Bij blessures of ziekte graag een briefje meegeven.  Controleert u nog even de maat schoenen van uw kind ?