Groep 6

GROEP 6

Voor foto's van groep 6 klik hier:

 
Voor info uit andere groepen: 


Spellingafspraken groep 6 --> Spellingmaatje

Contact met leerkrachten: emailadressen
klik hier 

Interessante links: klik hier 

Gym: maandag 13.30 - 14.30 uur          Bieb: maandag 9.30 uur
         woensdag 10.00 - 10.45 uur

Klassenouder: Miranda van Gestel
Hartelijk dank voor je hulp. We gaan er een leuk jaar van maken!

Spelling: Zie ook spellingmaatje (link hierboven)
Binnen blok 2 werken we aan de volgende categorieën: 
Cat. 18  molen
Cat. 20 mollen
Cat. 24 dirigent
Cat. 8 stripboek
Cat. W2 (ik-ander-meer in tegenwoordige tijd)
Cat. 12 eend
Cat. 15 meeuw

Donderdag 21 september:
De eerste toetsen zitten er alweer op. Het is op dit moment best veel omdat het eerste blok van ieder vak nu klaar is. In de loop van het jaar, gaat dit wat meer spreiden omdat de vakken dan niet meer gelijk lopen.
Spelling en Taal komen niet in parnassys. Dit weten de kinderen ook. Ze houden dit nu zelf bij via het blad dat ze terug krijgen of in hun agenda. We hebben dit de eerste keer samen gedaan. Achter in hun agenda zit een aantekeningenblad. Daarop kunnen ze de punten opschrijven. 

Verkeer komt zo snel mogelijk in parnassys. Dit geldt ook voor rekenen maar zijn bij blok 1: 4 toetsten. Jullie begrijpen dat ik dit niet in één dag kan nakijken, maar ik doe mijn best. Het punt is dus zo snel mogelijk te zien in parnassys. Het zou fijn zijn als jullie het toetsblad even bespreken met jullie kinderen. Wij doen dit zoveel mogelijk ook op school maar is niet altijd haalbaar en de kinderen leren hier heel veel van. Vaak is het dan ook een OJA momentje. 

Vandaag hebben de kinderen al aangegeven wie er mee wil doen met de voorleeswedstrijd. We gaan binnenkort een planning hiervoor maken. Het stukje dat voorgelezen gaat worden, mag dus al geoefend worden. 

Morgen gaan we lekker op schoolreis! We hebben er veel zin in!!
Tot volgende week!
 

Donderdag 14 september:
Graag willen we iedereen bedanken voor jullie komst naar de informatieavond. De kinderen waarvan de ouders niet aanwezig konden zijn, hebben vandaag een hand-out meegekregen. Mochten er nog vragen zijn, jullie zijn van harte welkom. 

Ook heeft zich al iemand aangemeld voor klassenouder. Miranda. Dank je wel daarvoor. We zouden het fijn vinden als daar nog iemand bij aan kan sluiten zodat Miranda niet alles alleen hoeft te doen. Je mag jezelf aanmelden via de mail. 

Er staan al een paar toetsen op de planning.
19 sept. hebben we het dictee van Spelling, blok 1.
20 sept. hebben we de eerste taaltoets.
21 sept. staat de eerste Verkeers toets op de planning. 
Voor verkeer mochten de kinderen het boekje meenemen om nog eens door te lezen. Dit is dus de keuze van het kind zelf. Voor Taal krijgen de kinderen morgen een blad van woordenschat mee naar huis. Er zijn kinderen die dit graag nog een keer doorlezen. 

Verder was vandaag Harold jarig. Hartelijk gefeliciteerd Harold en maak er een mooi feest van!!
Dit was het voor deze week.

Woensdag 6 september:

Inmiddels zijn we een beetje gewend aan de juffen, de nieuwe klas, nieuwe regels en afspraken. Ook helpt de vreedzame school hierbij een handje. 
Ook gaan we steeds meer naar de volle lesdagen die gepland staan. Nu kwam er nog wel eens een andere activiteit voor in de plaats, maar het rooster krijgt steeds meer vorm. Het is best wel aanpoten vinden de kinderen. Maar nogmaals we doen het stap voor stap zodat iedereen het kan volgen. 

Vorige week vertelde we dat er 2 mediatoren gekozen moesten worden. Inmiddels hebben we dit gedaan en iedereen mocht hierbij zijn/haar keuze maken. De 2 kinderen die hier uitgekomen zijn, zijn Sofie en Teun. We wensen jullie heel veel succes maar dat komt vast en zeker goed. 

woensdag 30 augustus:

We zijn gestart in groep 6. De kinderen zijn erg enthousiast binnen gekomen en hebben er weer veel zin in. Deze week vertellen/presenteren we onze vakantieverhalen en iedereen heeft er op zijn/haar manier iets heel leuks van gemaakt. 

Binnen de vreedzame school zijn we bezig met regels en afspraken in onze groep. Wat vinden wij belangrijk in onze groep? Welke taken vinden we belangrijk? etc. 
Ook gaan we 2 nieuwe mediatoren kiezen. Vandaag heeft de juf wat uitleg hierover gegeven en morgen gaan we ze kiezen. 
Ook zijn we gestart met een aantal lessen. Bij rekenen moeten we de sommen overschrijven in een werkboek en dat is toch best lastig. Maar als we een paar weken verder zijn, zullen de kinderen dit al minder lastig vinden. Het lezen doen we met de groepen 6/7/8. Het kan dus zijn dat een kind uit groep 6 leest met een kind van groep 8. De eerste bevindingen zijn erg positief!
Dit waren de eerste belangrijke dingen van deze week!