BASISSCHOOL ST. LAMBERTUS

Basisschool St. Lambertus te Vessem is de enige school in het dorp en kent een lange geschiedenis. Eerst stond de school in de Schoolstraat. In 1953 werd het nieuwe schoolgebouw aan de Servatiusstraat, bestaande uit 4 lokalen en een kantoor in gebruik genomen. Een paar jaar later werd de kleuterschool gebouwd en tevens een lokaal toegevoegd aan de lagere school.

In 1972 en 1976 zijn daar nog eens 4 lokalen, een aula en een kantoor bijgebouwd.

Sinds 10 januari 2005 is de school gehuisvest in een spiksplinternieuw gebouw en hebben we afscheid genomen van het oude gebouw. De school telt momenteel 200 kinderen die verdeeld zijn over 8 groepen. Het organisatimodel binnen school is het zogenaamde clustermodel. In de clusters wordt veel samengewerkt en bestaat ook de mogelijkheid klassenoverstijgend te werken.

Wij zijn bijzonder trots op onze school. Het heeft een warme uitstraling, is ruim opgezet en heeft in elk lokaal een verdieping waar kinderen aan de computer kunnen werken, kunnen spelen en zelfstandig kunnen werken aan diverse projecten.

Team St. Lambertus

Team                           Taakverdeling                    Roosters                        Afspraken