Vrijdag 19 april 2019

Nieuws uit groep 2/3 week 16

Hallo allemaal, We hebben bijna vakantie!

Maar voordat het zover is, zijn we nog druk met van alles en nog wat. 

We hebben deze week allemaal paashazen gevouwen aan de hand van een stappenplan (zelfstandig werken, wat moet je eerst doen, wat daarna, wat heb je nodig?)

We hebben het Paasverhaal gelezen in de bijbel, we vierden juffendag, we vierden heel veel kinderverjaardagen, liepen een sponsorloop én hielden een spelletjesochtend. 

Kortom; tijd nu om lekker uit te rusten. 

Denken jullie in de vakantie aan lekker lezen, voorlezen, samen nóg meer spelletjes spelen en vooral veel spelen, uitrusten en plezier maken?Dan zien we elkaar over 2 weken weer. 

Fijne vakantie allemaal!


Donderdag 18 april 2019

Nieuws uit groep 4/5/6 week 16

De Vreedzame School

Deze week zijn de kinderen begonnen en geeindigd met krantenmeppertje. Er werd een naam genoemd en degene die in het midden stond met de krant, moest voordat die leerling een andere naam zei de leerling slaan met de krant. Dit deden ze natuurlijk op de schoot. Daarna mochten de kinderen in 2 of 3-tallen een krant maken over dit blok. Er waren al leuke kranten uit voort gekomen. Vooral de samenwerking ging hierind erg goed! 

Na de vakantie beginnen we met het laatste blok van DVS. Project

We zijn alweer enkele weken bezig met het nieuw project. De kinderen hebben allemaal een snelhechter mee naar huis genomen met de opdracht voor in de vakantie. De kinderen hebben de opdracht gekregen om thuis informatie te zoeken over hun gekozen land. Bij lees meer zie je de opdracht voor het project. Het zou fijn zijn als de mapjes maandag na de vakantie direct mee naar school genomen worden, zodat de kinderen hier weer mee vooruit kunnen.