Woensdag 19 juni 2019

nieuws groep 1/2 week 25

Beste allemaal,De afgelopen dagen was zonnig en lekker weer. We hebben heerlijk buiten gespeeld en genoten van dit mooie weer. Tijdens het speelwerken zijn de jongste kleuters aan de slag gegaan met het dubbelwoordenspel: maak van twee woorden een nieuw woord, zoals hang- mat en deur-bel. Als tweede taakje hebben deze kinderen de zandtafel.De oudste kleuters spelen deze week samen een gezelschapsspel en hebben een sommen kleurplaat gemaakt. De sommen waren zowel eraf als erbij sommen. Knap om te zien dat kinderen deze al uit hun hoofd uitrekenen of met behulp van de vingers of een eierdoos.Volgende week gaan we aan de slag met het poetsen van de klas. Alle kinderen mogen donderdag 28-6  een stevige tas mee naar school nemen voorzien van naam en zullen dan materialen mee naar huis toe krijgen om te poetsen. Er hebben zich al 4 moeders aangemeld die vrijdag ons komen helpen om de kasten e.d. te poetsen, super!Morgen gaan de plakboeken mee naar huis, de kinderen van groep 2 hoeven deze niet meer mee terug te nemen naar school.Vrijdag hebben wij studiedag dus is de school gesloten....fijn weekend alvast. 


Woensdag 19 juni 2019

Nieuws uit groep 2/3 week 25

Deze week was het eindelijk zover: er kon tijdens het hoekenwerk getimmerd worden!

We kregen hierbij hulp van groep 8. Dat vonden we fijn, maar vooral óók heel leuk. Daarnaast zijn we zo zoetjesaan richting het einde van het schooljaar aan het gaan.

Morgen gaan de rapporten en plakboeken mee naar huis en gisteren hebben we allemaal gehoord welke juf er volgend jaar in welke groep is.De kinderen van groep 2 zijn al fanatiek aan het Rekentuinen geslagen. 

Dat vindt de juf volgend jaar in groep 3 ook hartstikke fijn!

Mochten ze dat ook thuis al willen doen, dan kunnen papa's en mama's gewoon een mailtje sturen aan de juf, voor de inlogcode. Ook groep 3 blijft gewoon nog kilometers maken met Zoem, Rekentuin en de werkboeken van de methodes. 

Daarnaast hebben we ons marktkraampje nieuw leven ingeblazen.

We oefenen de laatste 2 weken met het maken van een boodschappenlijstje, het al dan niet gepast betalen en het teruggeven van geld als er teveel betaald is. 

Ook gaan we bekijken wat er gebeurt als de marktkraam een half uurtje later open gaat. Of een half uurtje eerder sluit.

Wat gebeurt er dan met de klok?Kortom; we hebben nog genoeg te doen!