Woensdag 27 november 2019

Nieuws uit groep 8 - week 15

Deze week zijn we gestart met een nieuw thema: De wereld in 2 blokken. Dit thema gaat over de periode na de Tweede Wereldoorlog. In de eerste les is het gegaan over de koude oorlorg en het verschil tussen kapitalisme en communisme. Ook in de projecttijd met groep 6/7 op vrijdag zijn we gestart met een nieuw thema, Kijkje in de toekomst. De kinderen denken na over vervoer in de toekomst en proberen door naar het verleden en toekomst onderzoek te doen een vervoersmiddel te ontwerpen voor de toekomst. Bij DVS zijn we vorige week bezig geweest met vrijheid van meningsuiting en wat de grenzen daarvan zijn. Morgen gaan we over dit onderwerp debatteren. 


De B8 cito's zitten er bijna op. Morgen en vrijdag staat de cito spelling nog op het programma. De andere toetsen komen langzaamaan in Parnassys te staan. Sommige kinderen zijn nog bezig om het een en ander af te maken. Volgende week krijgen de kinderen de resultaten op papier mee naar huis. 

In verband met de cursus die ik volg ben ik volgende week woensdag 4 december afwezig. Juf Jeanne is dan aanwezig in de groep. Ook op maandag 9 december is juf Jeanne in de groep aanwezig. 

Toetsen:
28 november: taal blok 3
3 december: Engels Unit 2

Meer nieuws