Welkom op de pagina van groep 1-2!

Nieuws uit Groep 1/2

Donderdag 14 februari 2019

nieuws groep 1/2 week 7

...deze week hebben we een rustige week gehad. Woensdag hadden we lekker een vrije dag. Vandaag was juf Mieke een dagje vrij en Juf Natascha had vanochtend cursus.

We hebben de weektaken van vorige week afgemaakt en morgen gaat onze winkel een klein beetje veranderen in.........................

Iedere week hebben we in de klas de viendenboekjes die druk worden gegeven aan de klasgenootjes. Het is voor kleuters lastig om te onthouden aan wie ze het boekje nou ook alweer gegeven hebben. Daarom is het fijn als die boekjes niet te lang bij iemand thuis blijven liggen, maar weer terug komen naar school. Zouden jullie thuis goed willen speuren naar vriendenboekjes want er zijn enkele kinderen die al een tijdje hun boekje kwijt zijn; onder andere Vinn.

Vrijdag 08 februari 2019

nieuws groep 1/2 week 6

Ook deze week zijn we weer enthousiast verder gegaan met het thema de winkel van Sinkel. De jongste kleuters zijn bezig een etalage te maken en hebben een opdracht met het tellen van dobbelsteenogen. Deze week hebben ze de 10 aangeboden gekregen en de overige getallen zijn herhaald.

De oudste kleuters zijn deze week aan de gang gegaan met de bussommen. Samen met een maatje hebben ze zelf erbij sommen gemaakt en uitgespeeld met de bus. Daarnaast hebben ze ook nog het taakje gedaan met het doel voorwerpen te bekijken vanuit verschillende gezichtspunten: bovenaanzicht, vanuit de zijkant, achterkant en voorkant.

 

Vrijdag 01 februari 2019

nieuws groep 1/2 week 5

Deze week was het weer een gezellige week, waarin de kinderen veel plezier hebben gehad in de winkel van Sinkel. Alle kinderen hebben ondertussen een bezoekje gebracht aan de winkel in onze klas. Het is altijd mooi om te zien hoe de kinderen een rol opzich nemen en deze dan gaan spelen.

De CITO toetsen staan in ParnasSys, mocht er bij uw kind geen toetsuitslag staan ( jongste instromers) dan is de toets nog niet afgenomen, maar wordt deze pas rond  mei afgenomen.

De jongste kleuters hebben deze week de 9 aangeboden gekregen. Juf Jeanne had met krijt de 9 op de vloer in de klas geschreven en dat was voor sommige kinderen toch wel raar, wie tekent er nu zomaar op de vloer? 

 

  • Mieke van Loon-Haans

    Leerkracht groep 1/2 (ma-do-vr)

  • Natascha Koken

    Leerkracht groep 1/2 (di-wo-do)

Foto's uit Groep 1/2

Hulpouders

Klassenouders:
Luizenpluisouders