Welkom op de pagina van groep 1-2!

Nieuws uit Groep 1/2

Woensdag 04 april 2018

nieuws week 13 groep 1-2

Vrijdag 30 maart 2018.

 

Alle weektaken zijn klaar. Iedereen heeft weer keihard gewerkt. Alle kinderen hebben een mooie bloem voor juf Anneke gemaakt van chenilledraad met stukjes rietjes en kralen. Groep 1 heeft een telwerkje gedaan en groep 2 een tekening (wie,wat,waar) over een van de thema prentenboeken.

Vorige week vrijdag hebben de kinderen een “levende” octopus in de gymzaal gemaakt. Eerst hebben ze coöperatief een ontwerp gemaakt en daarna werden ze allemaal samen een octopus, liggend op de grond.

Deze week hebben wij het gehad over: schubben (welke dieren hebben schubben), de huid (mensen), vacht (welke dieren hebben een vacht?) en veren (wie heeft die).

Vrijdag 16 maart 2018

nieuws week 11 groep 1-2

Vrijdag 15 maart 2018.

We zijn nog steeds bezig met het thema “De mooiste vis van de zee”. Het prentenboek vormt het uitgangspunt. De woordenschatwoorden komen uit het boek. Maar deze week ging het vooral over : “waar kunnen vissen leven”?? Daarom zijn we dinsdagmiddag met alle kinderen van groep 1-3 naar een vijver gaan kijken. Je kon daar door het raam van de vijver de vissen zien zwemmen maar ook vanaf de bovenkant. Groep 3 krijgt daar hun tekenopdracht over. De kinderen hebben er van genoten!

In de kring zijn we met de kinderen bezig geweest met het lokaliseren van een vis. 3 Kinderen moesten even in de aula wachten en in de klas werd er een waterschildpad verstopt (winterslaap). De kinderen in de klas moesten verwoorden waar de schildpad was! Ook hebben we alle namen gehakt met haantje hak en in klankgroepen geklapt en gestapt met slome slak.

  • Annelies Dekkers

  • Suzanne Smolders

Foto's uit Groep 1/2

Hulpouders

Klassenouders: moeder van Jens en moeder van Sam Vervoort: hartelijk dank alvast!
Luizenpluisouders: moeder van Wess en moeder van Dries: hartelijk dank alvast!