Welkom op de pagina van groep 1-2!

Nieuws uit Groep 1/2

Donderdag 05 juli 2018

nieuws week 27 groep 1-2

donderdag 5 juli 2018

En ineens is hij dan daar: de laatste schooldag! Wat is het vlug gegaan. We hebben met de kinderen kort teruggekeken op het afgelopen bijzondere schooljaar en geconstateerd dat we:

- erg gegroeid zijn (fysiek, emotioneel, sociaal)
- twee (!) keer per dag twee(!) kleuterlokalen heel goed kunnen opruimen (SUPER)
- verfschorten echt achterstevoren aan moeten trekken, anders werkt het niet....
- geleerd hebben om naar elkaar te luisteren
- het helemaal niet eng vinden om van een hoge kast af te springen
- goed voor elkaar kunnen zorgen, oudste kleuters voor jongste kleuters én andersom
 
Vandaag hebben we ook afscheid genomen van Lars: heel veel plezier in Bladel jongen. We gaan je missen, en zij boffen maar met jou!
En nog meer afscheid: juf Suzanne is bedolven onder knuffels, handen, tekeningen, knutselwerkjes, cadeautjes, chocolaatjes en héél véél strijkkralen onderzetters om mee te nemen op vakantie. Dank jullie wel hiervoor!

En na al dat harde werken volgt dan nu een welverdiende zomervakantie. We wensen iedereen een fijne, rustige, langzaamaan of juist heel actieve vakantie toe en juf Mieke en juf Natascha verwelkomen de kinderen van groep 1-2 graag op maandag 20 augustus 2018.

Rest ons niets anders dan te zeggen: dank, dank, dank voor alles.

juf Annelies en juf Suzanne

Vrijdag 29 juni 2018

nieuws uit groep 1-2 week 26

Beste ouders,

De afgelopen week hebben voor de meeste kinderen de rapportgesprekken plaatsgevonden. We hebben heel fijne gesprekken mogen voeren en danken iedereen nogmaals voor het vertrouwen van het afgelopen jaar. 

Volgende week sluiten we ons sprookjesthema helemaal af. 

Dinsdag a.s. wordt de klas gepoetst door enkele ouders: dank alvast hiervoor! Ook op dinsdag nemen we afscheid van onze stagiaire juf Jade. 

Tot volgende week!

 

Vrijdag 22 juni 2018

nieuws uit groep 1-2 week 25

Juffendag: wat hebben wij genoten! Van alle tekeningen, knutsels en knuffels. Dank je wel daarvoor!

Op dinsdag 3 juli heeft juf Jade haar laatste stagedag. Wij nemen dan met de kinderen afscheid van haar. De kinderen mogen thuis zelf iets tekenen of knutselen voor haar.

Op donderdag 5 juli - de laatste schooldag van dit schooljaar - neemt juf Suzanne afscheid van de kinderen. Ook juf Annelies is er die middag voor het laatst bij. Om 15.30u staan wij allebei buiten om elkaar gedag te zeggen. Juf Suzanne vindt het leuk om van strijkkralen onderzetters te krijgen (sssst!).

 

Donderdag 21 juni 2018

nieuws week 25

donderdag 21 juni

Vandaag is dan officieel de zomer begonnen! Dit hebben we visueel gemaakt op onze houten kalender, waarop iedere dag door het 'kindje van de dag' de datum, de dag, de maand en het weer wordt aangegeven.

Ons thema 'Sprookjes' gaat alweer zijn 5e week in. Assepoester, Klein Duimpje, Sneeuwwitje, Doornroosje en de Prinses op de erwt zijn al voorbij gekomen.

Ook hebben de kinderen vandaag een tas vol speelgoed meegekregen naar huis om dit te poetsen. Graag alleen een warm sopje. Vanaf volgende week maandag kunnen de spullen weer mee naar school worden gegeven.

Morgen vieren we juffendag. Daarbij zal ook juffrouw Jade (onze stagiaire) aanwezig zijn. We hebben een leuk spelletjescircuit verzonnen dat we met de kinderen samen gaan doorlopen.

En om 11.30u nemen we in de aula alvast afscheid van Lucie en juf Germa. Ze zijn er allebei nog tot het einde van het schooljaar, maar worden morgen in het zonnetje gezet door alle kinderen. Denken jullie aan een verse bloem en een ingepakt koekje?

De indeling van de rapportgesprekken is inmiddels ook bekend. Mocht er onderling geruild worden, dan is dat uiteraard prima. Graag wel even een berichtje naar de juffen.

 

Foto's uit Groep 1/2

Hulpouders

Klassenouders: moeder van Jens en moeder van Sam Vervoort: hartelijk dank alvast!
Luizenpluisouders: moeder van Wess en moeder van Dries: hartelijk dank alvast!