Welkom op de pagina van groep 1-2!

Nieuws uit Groep 1/2

Woensdag 19 juni 2019

nieuws groep 1/2 week 25

Beste allemaal,

De afgelopen dagen was zonnig en lekker weer. We hebben heerlijk buiten gespeeld en genoten van dit mooie weer. 

Tijdens het speelwerken zijn de jongste kleuters aan de slag gegaan met het dubbelwoordenspel: maak van twee woorden een nieuw woord, zoals hang- mat en deur-bel. Als tweede taakje hebben deze kinderen de zandtafel.

De oudste kleuters spelen deze week samen een gezelschapsspel en hebben een sommen kleurplaat gemaakt. De sommen waren zowel eraf als erbij sommen. Knap om te zien dat kinderen deze al uit hun hoofd uitrekenen of met behulp van de vingers of een eierdoos.

Volgende week gaan we aan de slag met het poetsen van de klas. Alle kinderen mogen donderdag 28-6  een stevige tas mee naar school nemen voorzien van naam en zullen dan materialen mee naar huis toe krijgen om te poetsen. Er hebben zich al 4 moeders aangemeld die vrijdag ons komen helpen om de kasten e.d. te poetsen, super!

Morgen gaan de plakboeken mee naar huis, de kinderen van groep 2 hoeven deze niet meer mee terug te nemen naar school.

Vrijdag hebben wij studiedag dus is de school gesloten....fijn weekend alvast.

 

Donderdag 13 juni 2019

nieuws groep 1/2 week 24

Hallo Allemaal,

Deze week hebben we een rustige week gehad, de kinderen hadden maandag vrij dus het was fijn om op dinsdag te starten. 

Aangezien er bijna een baby in de groep geboren gaat worden ( van een van de mama's) zijn we daarvoor al begonnen om iets leuks te maken. We hopen de baby snel te mogen verwelkomen. Daarnaast hebben alle kinderen hun lievelingsplekje aan ons laten zien en hebben ze deze op een tekening/ kleurplaat geplakt. Hiermee is het eind van het plakboek voor de kinderen van groep 2 bereikt. Zij zullen dit donderdag mee naar huis nemen en dan mag dit thuis blijven liggen.

De kinderen van groep 1 krijgen donderdag ook het plakboek mee, bij sommige kinderen zal er een toetsuitdraai zitten en bij veel kinderen niet. Dit is wisselend, omdat sommige kinderen de toetsen in januari hebben gemaakt en de kinderen die gedurende het jaar zijn ingestroomd pas in juni. Let op: er zijn ook kinderen die helemaal geen toets hebben gemaakt, die maken die toetsen volgend schooljaar. Graag het plakboek bij het oudergesprek weer inleveren!!!

Ondertussen hebben al enkele ouders zich ingeschreven om te helpen met poetsen, super!! Altijd fijn als er nog meer ouders willen helpen.

Tot volgende week...

Donderdag 06 juni 2019

nieuws groep 1/2 week 23

Hallo allemaal,

De laatste weekjes komen nu echt in zicht; wat inhoudt dat er in die laatste weken nog veel op de planning staat; volle maar gezellige weken.

Deze week hebben alle kinderen iets gemaakt voor .........geheimpje...., daarnaast hebben de jongste kleuters iets moois gemaakt met strijkkralen en hebben de oudste kleuters een wie, wat, waar blad gemaakt over het boek een ober van niks.

Helaas ging donderdag het gymmen van groep 2 in de grote gymzaal niet door, groep 8 ging vanwege het minder goede weer geen waterspelletjesdag houden, waardoor zij natuurlijk op hun tijd naar de gymzaal wilden. Om het goed te maken hebben de kinderen van groep 2 een leuke, uitdagende les in de speelzaal gekregen. Vandaag hebben sommige jongste kleuters en alle oudste kleuters de 8 leren schrijven in het schrijfschrift. Een moeilijk cijfer, maar ontzettend goed gedaan!

Tijdens het fruit eten merken we dat er steeds meer kinderen lekkere dingen meenemen in plaats van gezonde tussendoortjes. We zouden het fijn vinden als de cakejes, cheesdippers, koekjes e.d. thuis worden gegeten. Op de site staat een stukje hierover geschreven. https://www.bsvessem.nl/ouders/afspraken/.

Maandag zal er geen bieb zijn, i.v.m. pinksteren.

Tot volgende week

 

Donderdag 23 mei 2019

nieuws groep 1/2 week 21

Deze week hebben we allemaal hard gewerkt aan het thema beroepen. We hebben  een brandweerauto gevouwen en een foto van ons zelf daarbij geplankt. Niet zomaar een foto, maar een foto die de juf van ons heeft genomen toen we vorige week de brandspuit bij de brandweer mochten testen.

De komende weken hebben we op dinsdagmiddag engelse les van juf Iris. Ontzettend leuk; we zijn begonnen met het liedje old MacDonald had a farm (https://www.youtube.com/watch?v=5oYKonYBujg ) en leren hoe de dieren heten in het Engels. Het is leuk om te zien dat de kinderen allemaal op een eigen actieve manier betrokken zijn bij de lessen.

Begin van dit schooljaar zijn we gestart met een doos vol joggingbroeken als reserve kleding. Zouden jullie thuis willen kijken of die misschien in een kast ofzo zijn beland, we missen er nameljk veel en er is niets zo fijn als een joggingbroek. Deze kunnen de kinderen makkelijk zelf aan trekken. Mochten jullie thuis nog oude joggingbroeken over hebben zijn ze altijd welkom op school.

Volgende week is een korte week en zal er geen nieuwsbericht op de site komen van onze groep.

 

 

  • Mieke van Loon-Haans

    Leerkracht groep 1/2 (ma-do-vr)

  • Natascha Koken

    Leerkracht groep 1/2 (di-wo-do)

Foto's uit Groep 1/2

Hulpouders

Klassenouders:
Luizenpluisouders