Welkom op de pagina van groep 4/5!

Nieuws uit Groep 4/5

Woensdag 04 december 2019

Nieuws uit groep 4-5 week 16

Afgelopen woensdag hebben de kinderen bij juf Benthe Pietengym gedaan. De kinderen hebben naderhand allemaal een pietendiploma gekregen. 

Vandaag zijn de kinderen bezig geweest met hun surprise te maken op school. Dit was zeer geslaagd! Bedankt voor de goede voorbereidingen thuis! Hierdoor konden de kinderen direct aan de slag met hun eigen surprise! Kortom er is een hele mooie start mee gemaakt! 

Maandag 9 december gaan we met groep 4/5 schaatsen. We hebben genoeg ouders kunnen regelen. Let erop dat de kinderen allemaal een lunchpakketje mee naar school mogen nemen, zodat we op school kunnen eten. We rijden namelijk wat eerder aan dan de school begonnen is. 

Afgelopen weken zijn de kinderen van groep 5 druk bezig geweest met het behalen van de tafels. Het gaat al de goede kant op en de meeste hoeven nog maar 3/4 tafels te behalen. Fijn dat er thuis hier ook mee geoefend kan worden. 

Donderdag 28 november 2019

Nieuws uit groep 4-5 week 15

Woendag 27 november hebben de kinderen hun schoen gezet. De kinderen hebben de schoen op tafel gezet en 2 liedjes gezongen. Dit hebben zwarte piet en Sinterklaas gehoord, dus ze hebben was lekkers in hun schoen gekregen.Tevens is ook verstoppiet langs geweest want de kinderen mochten alle schoenen zoeken in de klas. 

Bij de stal van O zo Snel hebben we een envlop gevonden met kaarten als bedankje dat O zo Snel mocht schuilen in de stal voor de regen. 

Roetveegpiet is ook langs geweest en de hele school stond vol met zwarte handafdrukken! De kinderen hebben deze weer netjes weggepoetst! 

Maandag 2 december gaan we lootjes trekken in de klas. Denken jullie aan materialen die we kunnen gebruiken voor het knutselen? 

Bij thema hebben de kinderen het weer mogen voorspellen door naar de wolken te kjiken weten ze hoe het weer wordt. Dit konden ze erg goed!

Groep 5:
2 december toets spelling blok 3
2 december toets rekenen 
3 december toets Thema: In weer en Wind. 
 

Dinsdag 19 november 2019

Hunebedden groep 4/5 Week 14

Afgelopen maandag zijn we bij de Bosschuur geweest. De kinderen hebben heel veel geleerd van de boswachters Noud en Harry. Sommige kinderen hebben het kleinste vogeltje gezien en gehoord, namelijk het 'Goudhaantje'.We hebben ook geleerd dat het mos 30 keer zijn eigen gewicht aan water op kan nemen. De bomen hebben de wortels hoog in de grond en kunnen hierdoor het water uit het mos opnemen. We hebben ook geleerd dat we geen rode paddenstoelen kunnen eten en mogen aanraken en paddenstoelen die op een champignon lijken. 

Ook Sinterklaas is weer in het land en we hebben een paardenstal gemaakt voor O zo snel! We zijn benieuwd of hij op bezoek komt in onze heerljke paardenstal. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan om stro, hooi, wortels mee te nemen voor het paard. 

 • 1920_Ancilla

  Ancilla van den Biggelaar

  Leerkracht groep 4/5 (ma-di-wo-do)

 • 1920_Iris

  Iris van der Heijden

  Leerkracht groep 4/5 (ma-di-wo)

 • 1920_Marie-Jose

  Marie-José Krol

  Leerkracht groep 1/2/3/4/5/6/7/8 (ma-di-vr)

Foto's uit Groep 4/5

Gymdagen

Groep 4 en 5  gymmen op woensdag en donderdag

Spellingsafspraken blok 3

Blok 4 Groep 4 
stripboek blz.15 
geit blz.16 
haai blz.17 
wolf blz.9 
worst/struik blz.10,11 
slang blz.13 
fiets blz.14 

Blok 4 Groep 5 
eend blz. 19 
heerlijk 31
mollen blz. 29 Kort? Zorg dat deze verdubbeld wordt. 
molen blz. 26 Lang? Stuur een klinker naar de gang 

Enkele oefensites om tafels te oefenen:
https://www.tafeldiploma.nl/
http://www.tafelsoefenen.nl/
http://oud.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html

  

Klassenouders

Marianne Koolwijk (moeder van Sven)

1920_groep45 1920_groep45