Welkom op de pagina van groep 4/5!

Nieuws uit Groep 4/5

Donderdag 23 januari 2020

Nieuws uit groep 4/5 week 21

De leerlingen uit groep 4/5 zijn volop bezig met het presenteren van de boekendozen. De leerlingen leren om deze te presenteren en te letten op zinsbouw, intonatie, stemgeluid. De eerste boekendozen zien er al super uit! Verder zijn we met het thema Alfapet bezig, waarbij de leerlingen van groep 4/5 tijdens hoekenwerk verschillende soorten verhalen aan het schrijven zijn in tweetallen.

Deze week zijn we in groep 4/5 gestart met het oefenen voor de cito van rekenen en begrijpend lezen. Vanaf volgende week gaan we starten met de Cito van rekenen. Ook zijn we nog bezig met het afnemen van DMT/AVI toetsen. Bij enkele kinderen is deze al afgenomen. 

De leerlingen kunnen nog steeds tafels in de tafelpot doen, zodat deze afgenomen kunnen worden.De kinderen hoeven nog maar 2 of 3 tafels te oefenen en dan hebben ze de tafelkaart gehaald! Nog even dooroefenen dus..... 

A.s. Maandagmiddag gaan we vogelnestkastjes maken voor het Voedselbos. Als jullie nog een hamer hebben liggen mag deze mee naar school worden genomen.

Tevens zou het ook fijn zijn als er nog oude elektrische apparaten die het niet doen, naar school genomen worden zodat we deze uit elkaar kunnen draaien en de binnenkant kunnen bekeken. Dinsdag gaan we hiermee aan de slag. 

 

Woensdag 15 januari 2020

Nieuws uit groep 4-5 week 20

Afgelopen maandag hebben we met groep 4/5 een bezoek gebracht aan het streekmuseum de Acht Zaligheden in Eersel. De kinderen uit groep 4/5 hebben voor het bezoek les gehad over Jet en Jan. Hoe leefde Jet en Jan 100 jaar geleden? In het museum hebben de leerlingen de verschillen ervaren tussen 100 jaar geleden en nu. De leerlingen hebben sokken gestopt, gewassen als vroeger, sigaren gemaakt, koffie gemalen, geschreven op een lei met een griffel en spellen gespeeld van vroeger. De leerlingen uit groep 4/5 waren super enthousiast. Het was een leuke dag.  

Woensdag 08 januari 2020

Nieuws uit groep 4-5 week 19

We wensen iedereen het beste toe voor het nieuwe jaar! 

Alle kinderen zijn weer goed uitgeslapen terug gekomen van de vakantie. Ze mochten wel weer even wennen. We hebben afgelopen maandag mogen luisteren naar de vakantieverhalen van een ieder. Ze hebben allemaal een gezellige vakantie gehad. Heel fijn! 

Afgelopen maandag is juf Dicky bij ons in de klas geweest. We mochen allemaal vragen stellen, zoals hoe oud ben je, heb je kinderen, heb je huisdieren, wat is je lievelingseten etc. 

We zijn deze week ook met het project van Jet en Jan begonnen. De kinderen hebben informatie gekregen hoe het vroeger ging in Vessem. We begonnen met een voorleesverhaal en daarna mochten ze de platen op de tijdlijn plaatsen. Maandag 13 januari gaan we naar 'De acht zaligheden'. Fijn dat er genoeg ouders zijn die mee kunnen! 

Groep 4:
Woensdag 8 januari en donderdag 9 januari: toets van rekenen. 
Groep 5: 
Donderdag 9 januari en dinsdag 14 januari: toes van rekenen. 
Woensdag 15 januari: toets van verkeer. 
Donderdag 16 januari: toets blok 4 spelling

 • 1920_Ancilla

  Ancilla van den Biggelaar

  Leerkracht groep 4/5 (ma-di-wo-do)

 • 1920_Iris

  Iris van der Heijden

  Leerkracht groep 4/5 (ma-di-wo)

 • 1920_Marie-Jose

  Marie-José Krol

  Leerkracht groep 1/2/3/4/5/6/7/8 (ma-di-vr)

Foto's uit Groep 4/5

Gymdagen

Groep 4 en 5  gymmen op woensdag en donderdag

Spellingsafspraken blok 3

Blok 5 Groep 4 
beer blz. 18 
eend blz. 19 
muisje blz. 20 
schroef blz. 12 
slang blz. 13 
geit blz. 16 

Blok 4 Groep 5 
eend blz. 19 
heerlijk 31
mollen blz. 29 Kort? Zorg dat deze verdubbeld wordt. 
molen blz. 26 Lang? Stuur een klinker naar de gang 

Enkele oefensites om tafels te oefenen:
https://www.tafeldiploma.nl/
http://www.tafelsoefenen.nl/
http://oud.onlineklas.nl/flash/Tafels%20oefenen.html

  

Klassenouders

Marianne Koolwijk (moeder van Sven)

1920_groep45 1920_groep45