Nieuws uit Groep 4/5/6

Donderdag 18 april 2019

Nieuws uit groep 4/5/6 week 16

De Vreedzame School
Deze week zijn de kinderen begonnen en geeindigd met krantenmeppertje. Er werd een naam genoemd en degene die in het midden stond met de krant, moest voordat die leerling een andere naam zei de leerling slaan met de krant. Dit deden ze natuurlijk op de schoot. Daarna mochten de kinderen in 2 of 3-tallen een krant maken over dit blok. Er waren al leuke kranten uit voort gekomen. Vooral de samenwerking ging hierind erg goed! 
Na de vakantie beginnen we met het laatste blok van DVS. 

Project
We zijn alweer enkele weken bezig met het nieuw project. De kinderen hebben allemaal een snelhechter mee naar huis genomen met de opdracht voor in de vakantie. De kinderen hebben de opdracht gekregen om thuis informatie te zoeken over hun gekozen land. Bij lees meer zie je de opdracht voor het project. Het zou fijn zijn als de mapjes maandag na de vakantie direct mee naar school genomen worden, zodat de kinderen hier weer mee vooruit kunnen. 

Vrijdag 29 maart 2019

Nieuws uit groep 4/5/6 week 13

Afgelopen maandag zijn we door alle kinderen weer goed verwend. We hebben erg mogen genieten van de juffendag en gelukkig zat het weer ook mee met levend stratego. We hebben één kleine bui gehad, maar daarna kwam de zon volop weer terug. Bedankt allemaal!

Bij de Vreedzame school hebben we het deze week gehad over de mediatoren van groep 6. Wat is hun rol en waar moeten hun op letten bij het oplossen van een conflict. Volgende week wordt de les nog vervolgd. 

 

Woensdag 20 februari 2019

Nieuws uit groep 4/5/6 week 8

Afgelopen maandag hebben alle klassen meegedaan aan streetwise. In groep 4 hebben de kinderen verschillende activiteiten gedaan met de kijklijn en het oversteken op een zebrapad. In groep 5 en 6 hebben de kinderen de remweg van de auto ervaren.

Bij De Vreedzame School hebben de kinderen allemaal aan een zelfbedachte activiteit gewerkt. Volgende week dinsdag gaan we een top 3 maken van activiteiten en deze worden dan uitgevoerd in de groep. Dit kan een quiz zijn of een vouwwerkje. De complimentensteen wordt in de klas ook goed ingezet en gebruikt.

  • Ancilla van den Biggelaar

    Leerkracht groep 4/5/6 (ma-di-wo-do-vr)

  • Floor Jongerius

    Leerkracht groep 4/5/6 (ma-di)

  • Jasmijn Timmermans

    Leerkracht groep 4/5/6 (ma-wo-do-vr)

groep 4/5/6 groep 4/5/6

Spellingsafspraken groep 4 blok 7

specht blz. 24 
pauw blz. 25 
molen blz. 26 Lang? Stuur een klinker naar de gang 
geit blz. 16 
haai blz. 17 
zwarte mieren blz. 21 
gebak blz. 22 
meeuw blz. 23 

Spellingsafspraken groep 5 blok 7

molen blz. 26 Lang? Stuur een klinker naar de gang 
mollen blz. 29 
W1 blz. 63 
grijzen muizen blz. 34 
heerlijk blz. 31 
knabbelen blz. 35 

Spellingsafspraken groep 6 blok 7

stripboek blz. 15 
W3 blz. 66 
W4 blz. 68 
politie blz. 41    
circus blz. 37   

Gymdagen

Groep 4, 5 en 6  gymmen op maandag en woensdag.

Klassenouders

De klassenouders voor groep 4/5/6 zijn:
Rosita (groep 4), Ivanka ( groep 5) en Ingrid (groep 6).