Nieuws uit Groep 8

Woensdag 19 juni 2019

Nieuws uit groep 8 - Week 25

Vorige week donderdag en vrijdag hebben we deelgenomen aan het peanutbaltoernooi. Het waren twee super leuke en sportieve dagen! De kinderen hebben zelfs een prijs gewonnen en zijn poulewinnaar geworden. Heel knap! 

Deze week zijn we verder gegaan met de musical. We hebben veel aan het decor gewerkt en zijn hiermee bijna klaar. Ook zijn we verder gegaan met dansjes en liedjes oefenen. 

Morgen gaan de kinderen de kaartjes en posters naar de andere groepen brengen om hen uit te nodigen voor de voorstelling op dinsdagmiddag 2 juli. Ook krijgen de kinderen morgen hun laatste rapport van de basisschool mee. Hier mogen ze allemaal heel trots op zijn! 

Volgende week hebben we de opdracht van de kinetische baan. Daar gaan we maandag en dinsdag naar kijken met z'n allen. We zijn benieuwd wat alle groepjes hebben voorbereid! 

Woensdag 12 juni 2019

Nieuws uit groep 8 - week 24

Deze week gaan we naar het peanutbaltoernooi. Gisteren hebben we nog een keertje geoefend en we zijn er helemaal klaar voor! We gaan voor 2 sportieve en gezellige dagen. 

Gisteren hadden we onze eerste musicalles. We kregen complimenten dat het al zo goed ging! We zijn gisteren ook gestart met het maken van het decor en verschillende attributen. Volgende week gaan we hier weer mee verder. 

Van een aantal kinderen mis ik nog de rapportmapjes. Volgende week donderdag, 20 juni, krijgen de kinderen hun laatste rapport. Het zou fijn zijn als alle mapjes dan weer op school zijn. 

Woensdag 05 juni 2019

Nieuws uit groep 8 - Week 23

Deze week hebben we de Pop-Up store afgerond. Maandag was de productiedag, toen is er hard gewerkt om zoveel mogelijk producten te maken, verpakken en prijzen. Gisteren was de marketingdag en het verkoopmoment aan de kinderen van groep 7. Het was van alle kinderen super knap want elk bedrijf heeft winst gemaakt, niemand stond in de min op het einde. Het bedrijf sleutelbandjes had uiteindelijk de meeste winst behaald.

Volgende week nemen we deel aan het peanutbaltoernooi in Veldhoven. Gisteren is daar alle info per mail over verstuurd. Daar oefenen we de komende dagen nog een paar keer voor. Voor de vrijdag kunnen we voor team Lambertus 1 nog een begeleider gebruiken. Mocht er nog iemand kunnen, dan hoor ik het graag. Bedankt alvast!

Natuurlijk oefenen we ook veel voor de musical en gaan we volgende week starten met het maken van het decor en de attributen.

Zoals jullie kunnen zien zijn de foto's van het schoolkamp aan deze pagina toegevoegd. Veel kijkplezier!

Volgende week dinsdag sluit juf Iris haar lessen van Engels af met een toets. Deze is op dinsdag 11 juni. Het leerblad hebben de kinderen gisteren mee naar huis gekregen.

Woensdag 29 mei 2019

Nieuws uit groep 8 - Week 22

Deze week zijn we gestart met het project Pop-Up Store. In dit project zetten de kinderen hun eigen bedrijfje op. Er zijn 5 bedrijven bedacht waar armbandjes, kettinkjes, sleutelhangers, dromenvangers etc. geproduceerd en verkocht gaan worden. Gisteren heeft elk bedrijf een prototype gemaakt en pitch voor de investeerder gehouden. Ze hebben aandelen verkocht en zo een startkapitaal ontvangen. Volgende week gaan we verder met productie, marketing en verkoop. 

Ook zijn we deze week natuurlijk ook weer bezig met de voorbereiding van de musical en oefenen voor het peanutbal. 

Volgende week woensdag 5 juni gaan we naar de watersportdag op het E3 strand. Hier hebben jullie al een mail over gehad met alle info. Ik zal volgende week dinsdag ook alles nog eens met de kinderen bespreken. 

  • Chavelli Bolder

    Leerkracht groep 8 (ma-di-wo-do-vr)

Foto's uit Groep 8

Spellingsafspraken blok 7

circus - blz.37
knieën (uitbreiding) - blz. 49 en 61
bloemenvaas - blz. 57
ruïne - blz. 59
auto-ongeluk - blz.60
tv - blz. 62
werkwoorden 5 - blz. 69

Engels

Inloggen Engels WRTS - http://www.wrts.nl
Naam: c.bolder@veldvest.nl 
wachtwoord: groep8

Nieuwsbegrip & Topomaster

Inloggen:
http://thuis.basispoort.nl
Eigen e-mail & wachtwoord

Gym groep 8

Wij gymmen op woensdag en donderdag!