Welkom op de pagina van groep 8!

Nieuws uit Groep 8

Woensdag 04 december 2019

Nieuws uit groep 8 - week 16

Deze week zijn we weer verder gegaan met het thema de Wereld in 2 blokken. We hebben het gehad over de jaren '60 en de hippietijd. De kinderen hebben of een mini-jurk, een haarband met lange haren of make-up van de hippies nagemaakt. Het resultaat is bij foto's terug te zien op de site. In de tweede les hebben we het gehad over de jaren '70 en de komst van gastarbeiders. 

Vorige week hebben we bij de Vreedzame School gedebatteerd over vrijheid van meningsuiting. Sommige kinderen moesten zich inleven tegen de stelling, dat was soms nog best lastig! Ook hebben de kinderen hun stukje afgemaakt voor de Vaesheimerbode. 

Zoals jullie al in de weekbert hebben kunnen lezen gaan we dit jaar weer lootjes trekken om een kerstwens voor een klasgenoot te maken. Omdat ik er a.s. maandag zelf niet ben (juf Jeanne is er), gaan we in groep 8 de lootjes op vrijdag 6 december alvast trekken. Maar morgen eerst nog een gezellige Sinterklaasdag! In groep 8 hebben we surprises en gedichtjes. Voor iedereen alvast een fijne pakjesavond! 

Woensdag 27 november 2019

Nieuws uit groep 8 - week 15

Deze week zijn we gestart met een nieuw thema: De wereld in 2 blokken. Dit thema gaat over de periode na de Tweede Wereldoorlog. In de eerste les is het gegaan over de koude oorlorg en het verschil tussen kapitalisme en communisme. 

Ook in de projecttijd met groep 6/7 op vrijdag zijn we gestart met een nieuw thema, Kijkje in de toekomst. De kinderen denken na over vervoer in de toekomst en proberen door naar het verleden en toekomst onderzoek te doen een vervoersmiddel te ontwerpen voor de toekomst. 

Bij DVS zijn we vorige week bezig geweest met vrijheid van meningsuiting en wat de grenzen daarvan zijn. Morgen gaan we over dit onderwerp debatteren. 

Woensdag 20 november 2019

Nieuws uit groep 8 - week 14

De afgelopen weken hebben we bij de Vreedzame School lessen gehad over social media en communicatie. Hierbij hebben we ook geleerd wat anoniem betekent en wat media nou eigenlijk betekent. Ook hebben we het gehad over pesten en online pesten. De les van morgen gaat over vrijheid van meningsuiting. 

Gisteren hebben we lootjes getrokken voor de surprise. 5 december mogen we alle mooie creaties bewonderen. Volgende week blijven we ook nog even in de Sinterklaassferen. Alle kinderen mogen woensdag 27 november hun schoen zetten. Ik heb afgesproken dat ze hun gymschoen kunnen zetten, omdat ze op woensdag ook gym hebben. Maar dit mag ook een andere schoen zijn. 

Ondertussen zijn we nog steeds druk bezig met de B8 cito's. Rekenen zit er inmiddels op. Volgende week zijn er nog taken van een aantal andere vakken aan de beurt. 

  • 1920_Chavelli

    Chavelli Bolder

    Leerkracht groep 8 (ma-di-wo-do-vr)

  • 1920_Marie-Jose

    Marie-José Krol

    Leerkracht groep 1/2/3/4/5/6/7/8 (ma-di-vr)

Foto's uit Groep 8

Spellingsafspraken blok 1

molen - blz. 26
mollen - blz. 29
gladheid - blz. 39
majesteit - blz. 40
W2 - blz. 64
W3 - blz. 66
W4 - blz. 68
W5 - blz. 69 

Engels

Inloggen Engels WRTS - http://www.wrts.nl
Naam: c.bolder@veldvest.nl 
wachtwoord: groep8

Gym groep 8

Wij gymmen op maandagmiddag en woensdag!

Klassenouders

Maartje Vervoort (moeder van Guusje) en Kim de Laat (moeder van Cas)

1920_groep8 1920_groep8