Welkom op de pagina van groep 8!

Nieuws uit Groep 8

Woensdag 09 oktober 2019

Nieuws uit groep 8 - week 8

De laatste week voor de herfstvakantie alweer. De kinderen hebben vorige week hard gewerkt aan de proefcito. Na de vakantie gaan we hier mee verder in de vorm van leergesprekken. De kinderen krijgen hier op tijd een voorbereidingsblad voor zodat ze dit ook kunnen voorbereiden. 

Vandaag was het studiedag voor de kinderen. Hopelijk heeft iedereen een fijne dag gehad. Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan het Sondervick College. De kinderen vonden het erg leuk en hebben een waardevolle dag gehad. Vrijdag mogen we ook eens mee gaan kijken op het Rythovius College. 

Morgen is de voorleeswedstrijd. Viggo is de uiteindelijke winnaar van de groep geworden en mag onze klas gaan vertegenwoordigen. Suc6! 

Ook hebben we geloot voor carnaval. Veel kinderen hadden zich opgegeven dus het was heel spannend. Nu moeten we ons best doen om alles geheim te houden tot 11 november. In de tussentijd gaan we natuurlijk met de hele groep proberen een leuke act te bedenken om dan op te voeren. 

Na de vakantie heeft juf Wiecke stageweek en zal ze de hele week bij ons in de klas zijn. 

Na de vakantie vinden een aantal toetsen plaats, zoals hieronder in het schema te zien is. De kinderen krijgen morgen een oefen/leerblad voor taal en rekenen (maatwerk)  mee. Omdat ze ook elke week 2x huiswerk maken is dit geen verplichting. Ze mogen zelf kiezen of ze hier iets mee doen. 

Alvast voor iedereen een hele fijne vakantie! Geniet er van en tot de 21ste weer!

Toetsen:
10 oktober: spelling dictee blok 3 en tempo toets rekenen
23 oktober: strategietoets nieuwsbegrip
24 oktober: taal blok 2
28 en 31 oktober: toetsen rekenen blok 2

Woensdag 02 oktober 2019

Nieuws uit groep 8 - week 7

Belangrijke data:
Tot en met a.s. maandag 7 oktober kan het briefje ingeleverd worden om mee te loten voor jeugdprins/jeugdprinses en/of jeugdraad. Dinsdag 8 oktober vindt de loting plaats.

Opgeven voor de workshopdag op het Pius X kan nog tot volgende week donderdag 10 oktober. Dan moet ik de kinderen gaan aanmelden hiervoor. Mochten er dus nog kinderen interesse hebben, hoor ik het graag!

Proefcito

Morgen en vrijdag gaan we aan de slag met de proefcito. In de periode na de herfstvakantie volgen de leergesprekken, waarin we a.d.h.v. de proefcito gaan we bekijken waar we verder mee aan de slag gaan dit schooljaar.

Planning week 7 oktober
Volgende week is een beetje een aparte week voor groep 8 doordat er allerlei andere activiteiten gepland staan. Bij deze nog even de planning voor jullie:
7 oktober: Kermisuurtje, deze dag is er geen gym.
8 oktober: Workshopdag Sondervick en loting carnaval
9 oktober: studiedag
10 oktober: voorleeswedstrijd + afscheid Frans
11 oktober: Workshopdag Rythovius.

Woensdag 18 september 2019

Jaarvergadering Oudervereniging

De jaarvergadering van de Oudervereniging gepland staat op donderdag 31 oktober om 20 uur. Alle ouders zijn uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de terugblik op afgelopen schooljaar 2018-2019, wat betreft het verloop van de activiteiten en de financiën. En een vooruitzicht op de activiteiten van dit schooljaar.

  • 1920_Chavelli

    Chavelli Bolder

    Leerkracht groep 8 (ma-di-wo-do-vr)

  • 1920_Marie-Jose

    Marie-José Krol

    Leerkracht groep 1/2/3/4/5/6/7/8 (ma-di-vr)

Spellingsafspraken blok 3

circus - blz. 37
bureau - blz. 46
route - blz. 47
café - blz. 50
taxi - blz. 53
aquarium - blz. 54
houten - blz. 55
rugby - blz. 56
bloemenvaas - blz. 57
W5 - blz. 69 - bijvoeglijk gebruikt voltooid deelwoord

Engels

Inloggen Engels WRTS - http://www.wrts.nl
Naam: c.bolder@veldvest.nl 
wachtwoord: groep8

Gym groep 8

Wij gymmen op maandagmiddag en woensdag!

1920_groep8 1920_groep8