Nieuws uit Groep 8

Donderdag 14 februari 2019

Nieuws uit groep 8 Week 7

Vandaag zijn we naar de voorleeswedstrijd geweest om Neeltje aan te moedigen. Ze mocht voorlezen in het lettercircus. De presentatrice was de directeur van dit circus. Ze heeft super goed gelezen en we hebben een hele leuke ochtend gehad!

Maandag nemen we deel aan Streetwise van de ANWB. Groep 8 neemt deel aan het programma Trapvaardig. Er komt een parcours op het schoolplein en dit moeten ze met de fiets afleggen. Belangrijk dus dat iedereen maandag met de fiets naar school komt!

Deze week zijn we gestart met het thema Slimme sporters. We hebben het gehad over verschillende lichaamseigenschappen zoals lenigheid, kracht en reactievermogen. Vandaag hebben we daar in de gymzaal ook opdrachtjes voor gedaan om te testen wat voor type sporter ieder kind is. Ook hebben we het gehad over functies van lichaamsdelen, spieren, zintuigen en organen.

 

Woensdag 06 februari 2019

Nieuws uit groep 8 - week 6

We zijn bijna bij het einde gekomen van blok 4 van de Vreedzame School over gevoelens. Vandaag hebben we het gehad over persoonlijke grenzen en het aangeven hiervan. De kinderen kwamen op goede ideeën hoe je dit zou kunnen doen.

Morgen ronden we het thema van Amerika af met de toets. De kinderen hebben in de laatste zelf een klein verslagje geschreven over een eigen onderwerp m.b.t. Amerika. Volgende week starten we met het nieuwe thema, Slimme Sporters. We gaan meer leren over lichaamseigenschappen, verschillende functies van spieren, organen en zintuigen en verschillende voedingsstoffen.

Voor les 1 hebben we een aantal materialen nodig. Het zou fijn zijn als we deze mogen lenen en sommige kinderen deze van thuis uit kunnen meenemen:
- meetlinten
-stopwatch
- schoenendozen

Bedankt alvast!

Woensdag 30 januari 2019

Nieuws uit groep 8 - Week 5

Deze week zijn we gestart met een nieuw thema van Engels; Travelling around. We gaan het hebben over reizen, vervoersmiddelen etc. Bij thema zijn we nog bezig met thema Amerika. Deze week hebben we geleerd over de verschillende klimaten en bijbehorende natuurrampen die er in Amerika kunnen voorkomen. Zoals aardbevingen, orkanen en tornado's.

Ook zijn we deze week bezig met de domeintoetsen van taal. De toetsen van taalverzorging, schrijven en spreken en luisteren zijn gemaakt. Morgen maken we nog de toets van woordenschat en vrijdag starten we met blok 5. Bij de toets van schrijven moesten de kinderen een filmrecensie schrijven over een film die zij pas geleden gezien hebben. De verhalen zijn erg leuk geworden!

Blok 4 van rekenen zit er op, de toetsen zijn gemaakt (staan ook in Parnassys). In groep 8 is er geen blok 5, maar twee nieuwe boeken. Er zijn kinderen die werken aan een stukje herhaling/oefening van alles wat we tot nu toe hebben geleerd en er zijn kinderen die bij het rekenen meer gaan verdiepen. Ook gaan we bij rekenen nog gerichter oefenen op contextsommen.

Vrijdag 25 januari 2019

Nieuws uit groep 8 - Week 4

Deze week zijn we gestart met thema Amerika, land op hope and dreams. We gaan het hebben over de Verenigde Staten. Deze week hebben we al 2 lessen gedaan. We hebben het gehad over immigranten en waarom veel Europeanen vanaf 1600 richting Amerika gingen. Ook hebben we het gehad over de American Dream.

Met de Vreedzame School hebben we het gehad over verliefd zijn. Volgende week gaan we weer verder met de volgende les over gevoelens.

Ook starten we volgende week met de eerste spreekbeurt. Hierna hebben we elke week een spreekbeurt, soms op maandag, soms op vrijdag.

 

  • Chavelli Bolder

    Leerkracht groep 8 (ma-di-wo-do-vr)

Foto's uit Groep 8

Spellingsafspraken blok 5

molen - blz. 26
mollen - blz. 29
Nederland - blz. 44
thermometer - blz. 45
telefonisch - blz. 48
knieën - blz. 49
houten - blz. 55
rugby - blz. 56
ruïne - blz. 59
auto-ongeluk - blz. 60
knieën (uitbreiding) - 61
werkwoorden 5 - blz. 69

Engels

Inloggen Engels WRTS - http://www.wrts.nl
Naam: c.bolder@veldvest.nl 
wachtwoord: groep8

Nieuwsbegrip & Topomaster

Inloggen:
http://thuis.basispoort.nl
Eigen e-mail & wachtwoord

Gym groep 8

Wij gymmen op woensdag en donderdag!