Donderdag 13 december 2018

KERSTVIERING 20 DECEMBER

Beste ouders,



Dit jaar vieren we kerst op school middels een intieme, gezellige viering in de eigen klas met een door de kinderen gemaakt kerstbuffet. Voorafgaand aan het kerstbuffet is er een gezamenlijke start op het schoolplein met de hele school (kinderen + ouders) om 18.00 uur.



Kerstboodschap

Het is de bedoeling dat de kinderen in de eigen klas een lootje trekken en voor dat kind een kerstwens knutselen die in de kerstboom in de klas gehangen wordt. Deze wens mag geschreven worden op een bal, ster, kerstboompje of anders, als het maar in de boom van de klas past. Tijdens de viering in de klas op 20-12-2018 worden de wensen aan elkaar voorgelezen. De lootjes zijn getrokken op maandag 10 december.

Tip: Verberg de kerstwens als een rolletje of in een envelopje, zodat de kinderen nog niet weten wat de wens is en voor wie.



Diner

Het buffet wordt door ouders met hun kind en/of vriendjes thuis gemaakt. Hiervoor is op 10-12 een intekenlijst gehangen buiten de klas van uw kind. Op 20-12 kunnen de hapjes tussen 17.45 en 18.00 uur in de klas gezet worden.


Acties voor thuis:

  • Kerstwens voor een klasgenootje maken (kind hangt dit tussen 17-12 en 19-12 in de kerstboom in de klas).
  • Iets lekkers maken voor het buffet (ouders en kinderen zetten dit op 20-12 tussen 17.45 en 18.00 uur in de klas).

Programma op 20 december:

  • 18:00 uur: ouders komen met kinderen naar het schoolplein. Er is kerstmuziek, terwijl we chocolademelk, ranja, koffie of thee drinken.
  • 18:20 uur: de kinderen gaan naar de klas en ouders naar huis. Klassenouders helpen bij de viering in de klas.
  • 18:30-19:30 uur: kerstviering in de eigen klas. Tijdens het eten van het zelfgemaakte kerstbuffet worden de kerstwensen voorgelezen. Dan pas wordt bekend wie voor wie een mooie kerstwens heeft bedacht en gemaakt.
  • Om 19:30 uur worden alle kinderen in de klas opgehaald door de ouders, zodat we weten dat de kinderen veilig thuiskomen.

Meer nieuws