Donderdag 07 januari 2021

Online lessen: tips

Deze week zijn we weer gestart met school op een andere manier dan we gewend zijn. We vinden het fijn om alle kinderen te ontmoeten tijdens de online lessen en zo ons onderwijs te kunnen continueren. We zijn dan ook enorm trots op alle kinderen die zo goed mee doen!

Soms loopt het online lesgeven niet altijd zoals we willen. Maar we doen allemaal ons best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.


Onderstaand zijn enkele (hopelijke bruikbare) tips voor het gebruik van Teams voor jullie:
- Verschillende ouders hebben ondervonden dat Teams beter werkt wanneer je de Teams app downloadt en hierop inlogt.
- Wanneer je Teams via de app gebruikt, kan je op de drie puntjes in de balk naast het rode telefoontje klikken en kiezen voor de optie 'grote galerie'. Dan is het mogelijk om alle (max. 21) deelnemers te zien. Wanneer de leerkracht een scherm deelt, wordt het gedeelde scherm groot en worden de deelnemers klein afgebeeld.
(- Als je wilt dat de juf in beeld blijft, kan je dit doen door tijdens het bellen met de muis op haar foto/gezicht te gaan staan en vervolgens links onderin naast de naam in het zwarte balkje op de puntjes te klikken. Je kan dan kiezen voor de optie 'vastzetten'. Op sommige (touchscreen) apparaten kan dit ook door het beeld/de foto van de leerkracht ingedrukt te houden.)

Verder nog een aantal algemene tips voor het thuiswerken:
- Probeer een vast ritme en structuur aan te houden
- Zorg voor pauzes tussendoor (denk ook aan de beweegfilmpjes van de gymleerkrachten, zie hieronder).
- Probeer je microfoon zelf uit te zetten, wanneer er iemand aan het praten is. Tenzij de juf iets anders van je vraagt.
- Maak het thuiswerk pas op de dag zelf. Tijdens de instructies bel je in.
- Heb je vragen kun je een chat sturen naar de juf. We zullen altijd vertellen aan wie je een vraag kunt stellen.

Via het YouTube kanaal van Beweegteam de Kempen/Click Sport zijn beweegfilmpjes te vinden. Op deze manier kunnen de kinderen die het leuk vinden lekker in beweging blijven. Elke dag staan er 2 nieuwe filmpjes op binnen een thema. De filmpjes van 4 januari gaan bijv. over het thema circus en gaan ze aan de slag met jongleren en acrogym. Dit is de link naar het YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/...1KqdqnaruTs2C7Q

Graag willen wij u hartelijk bedanken voor de aardige, positieve reacties die we van u ontvangen hebben. Dat is een hart onder de riem en ondersteunt ons team in de bijdrage die wij als onze verantwoordelijkheid zien gedurende deze periode!
In de contacten die de leerkrachten met u en uw kind(eren) hebben, merken we de grote inzet, betrokkenheid en creativiteit van ieder die deze situatie ook mooi en bijzonder maakt.

Meer nieuws