Donderdag 13 juni 2019

Steunpunt Dyslexie De Kempen

Dyslexie Café de Kempen organiseert de lezing ‘sprookjes en nachtmerries over hobbels op school en werk’ op 20 juni in Bibliotheek Eersel.Sprookjes en nachtmerries over hobbels op school en werk

Als zijn dochter niet meer naar school kan komt Remko Iedema, manager Sociaal Domein bij een gemeente, terecht in de wereld van medische zorg, passend onderwijs en jeugdzorg. Hij constateert dat ondanks fantastisch geformuleerd beleid kinderen verloren raken in procedures, doorverwijzingen en goedbedoelde korte termijn interventies.

‘’Wat is hier aan de hand?’’ vraagt hij zich af en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat iedereen wel wil meedenken, maar dat weinigen écht helpen en dat er veel wordt vergaderd. Helaas wordt er ondertussen maar weinig besloten. Iedema spreekt landelijk met opinieleiders, managers, leerkrachten, huisartsen en jeugdzorgmedewerkers. Uiteindelijk komt hij tot een verrassende en onverbiddelijke conclusie: zij die zich druk maken zullen het verschil niet maken en zij die het verschil kunnen maken, maken zich niet druk. En die laatsten willen dat graag zo houden.


Remko Iedema
In zijn pas verschenen boek ‘’Baat het niet, dan schaadt het wel’’ schetst Iedema een weg om sprookjes en nachtmerries op school en werk uit de wereld van procedures en deskundigen te verbannen. Tijdens het Dyslexie Café is dit boek tegen gereduceerd tarief van €15,- verkrijgbaar.

Welkom
De lezing is op donderdag 20 juni van 19.15 uur tot 20.45 uur in Bibliotheek Eersel (Dijk 7). De toegang is gratis, reserveer wel een ticket via www.bibliotheekdekempen.nl in verband met een beperkt aantal plaatsen. Voor de organisatorische kosten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deze lezing is interessant voor iedereen die betrokken is bij dyslexie, zoals familieleden, leerkrachten, logopedisten, orthopedagogen, en iedereen die vragen heeft over Dyslexie.
Na de inleiding is er volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Organisatie:                                                                                                                                                       
Steungroep Dyslexie de Kempen organiseert Dyslexie Café De Kempen in samenwerking met IMPULS & WOORTBLIND, de landelijke vereniging van mensen met Dyslexie, ADHD, AD en Dyscalculie, en Bibliotheek De Kempen.
Vragen over Dyslexie Café de Kempen : t.c.verspaandonk@gmail.com

Meer nieuws