Afspraken zijn nodig om zaken in en rondom school veilig en gestructureerd te laten verlopen. Deze afspraken zijn van toepassing op de leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Het halen en brengen van de kinderen.

 • De eerste week na de zomervakantie mogen de ouders/verzorgers alle kinderen mee naar binnen brengen.
 • Na die week mogen de ouders van de instroomkleuters maximaal 3 maanden met hun kind mee naar binnen lopen.
 • De andere ouders nemen afscheid op de speelplaats. Deze kinderen gaan zelfstandig naar binnen.
 • Niet fietsen op de speelplaats. Lopen vanaf de brigadiers tot de fietsenstalling en omgekeerd idem.
 • Groep 1 en 2 zetten de fietsen helemaal vooraan (het dichtst bij de speelplaats).
 • De kinderen mogen vanaf 8.20u naar binnen lopen. De bel gaat om 8.30u, als de lessen beginnen.
 • Als kinderen tijdens schooltijd een afspraak hebben buiten school (tandarts, dokter o.i.d.) of wanneer een kind gedurende de dag ziek wordt, is het de bedoeling dat u uw kind in de groep ophaalt en ook weer terugbrengt. Zo weten we zeker dat uw kind niet zonder toezicht is tijdens schooltijd. Een kind mag nooit alleen naar huis gaan.

Mededelingen aan leerkracht

Mocht u voor school een mededeling hebben voor de juf of meester, kunt u dat op een briefje meegeven aan uw kind, een mailtje sturen of (bij voorkeur) voor schooltijd telefonisch doorgeven.

Hapje en drankje en lunch:

Zowel tijdens de kleine pauze als tijdens de lunchpauze kunnen de kinderen iets eten of drinken. Afspraken hieromtrent zijn:

 • de kleine pauze: drinken in een beker (geen frisdranken en/of sportdranken) en een klein hapje (u kunt hierbij denken aan fruit, groente, crackers, noten, een rijstwafel, ontbijtkoek of eventueel een boterham)
 • de lunch: drinken in een beker (geen frisdranken en/of sportdranken) en een gezonde lunch (boterhammen met beleg, als aanvulling op de boterham kan er fruit, groente, noten, stukjes kaas en worst, een rijstwafel, crackers of ontbijtkoek meegegeven worden). Als regel bij de lunch geldt dat er geen (chocolade/)koek of snoep in de broodtrommel zit.
 • En dit alles graag meenemen in herbruikbare/wasbare haptrommels en/of drinkbekers. Dus geen plastic zakjes of wegwerppakjes drinken!
 • Graag de bekers en hapjesdoosjes voorzien van naam van het kind!! Er worden nogal eens losse materialen gevonden en als de naam erop staat, vinden we de eigenaar sneller.

Ziek melden

Indien uw kind ziek is of later op school komt, bijvoorbeeld in verband met bezoek aan een arts, dan verzoeken wij u dit te melden.
U kunt de school bellen tussen 8.00 uur en 8.30 uur. Wanneer uw kind onder schooltijd een bezoek aan een arts of tandarts moet brengen, is het de bedoeling dat u uw kind in de groep ophaalt en ook weer terugbrengt. Zo weten we zeker dat uw kind niet zonder toezicht is tijdens schooltijd.

Schoolspullen

Alle kinderen krijgen bij het begin van het schooljaar een pen, potlood, gum, liniaal en kleurdoos uitgereikt. Het is de bedoeling dat de kinderen hiermee werken. Zij hebben daardoor geen ander materiaal van thuis nodig.

Ziekte

Indien uw kind ziek is of later op school komt, bijvoorbeeld in verband met bezoek aan een arts, dan verzoeken wij u dit te melden.
U kunt de school bellen tussen 8.00 uur en 8.30 uur. Wanneer uw kind onder schooltijd een bezoek aan een arts of tandarts moet brengen, is het de bedoeling dat u uw kind in de groep ophaalt en ook weer terugbrengt. Zo weten we zeker dat uw kind niet zonder toezicht is tijdens schooltijd.

Gym

Wanneer een kind zijn/haar gymkleren vergeten is, dan kan er niet meegedaan worden met de gym. Het kind wordt dan met werk geplaatst in een andere klas.
De gymzaal mag alleen betreden worden met gymschoenen.

Speelplaats en pauze

 • Voetballen en hockeyen gebeurt alleen op het "gele" schoolplein en elke klas heeft zijn eigen "voetbal- en hockeydag".
 • Tijdens het speelkwartier mag niemand de speelplaats verlaten.
 • Geen ruwe spelletjes en niet trekken en duwen op de speeltoestellen.
 • Niet rennen op de tribune/rotsen.

Mobiele telefoon/smartwatch

Het gebruik van een mobiele telefoon of een smartwatch is tijdens de schooltijden niet toegestaan. Deze middelen blijven thuis of in de eigen tas. De school is niet verantwoordelijk voor deze middelen.